Mira Adanja-Polak i Vi – 1. februar 2003.

Subota, 17:25, Prvi program RTS-a (svake subote u novom terminu)

Posle januarske serije emisija „Ekskluzivno“, emisija „Mira Adanja-Polak i Vi“ emituje se uživo iz studija Televizije Beograd.

Proslavljeni Bob Čarlton (Bob Charlton), legenda Mančester junajteda, dolazi u Beograd. Mira Adanja-Polak bila je u Mančester junajtedu i obišla muzej u kom se, kao relikvije, čuvaju slike fudbalera Crvene zvezde, kao i uspomena na poginule fudbalere u avionskoj nesreći nad Minhenom posle utakmice Mančester junajteda sa Crvenom zvezdom koju je Bob Čarlton preživeo.

U emisiji ćete videti ekskluzivne snimke gotovo neverovatne izložbe, „Svet tela“, koja je, posle Berlina, prikazana i u Londonu i o kojoj su mišljenja veoma podeljena. Mnogi anatoma Gintera von Hagensa smatraju čudakom koji se usudio da plastificira čovečje telo, no čitav poduhvat ima i humanu dimenziju.

Gost u studiju – načelnik VMA, doc. dr Zoran Stanković – govori o tome ko može da se leči na VMA.

Mira Adanja-Polak posetila je Karla Maldena nakon izlaska iz bolnice. Posle emisije o njegovom 90. rođendanu, javili su mu se mogući rođaci koji su izdali o svom bratstvu knjigu koja je Karlu Maldenu – Mladenu Sekuloviću – predata u njegovom domu u Los Anđelesu. Prilikom toga, počasni predsednik Festa, Dan Tana, pozvao je Karla Maldena da dođe na Fest.

Kakvu so jedemo? O tome govori Vekoslav Šošević iz Udruženja za hemiju i nemetale Privredne komore Srbije.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar