Mira Adanja-Polak i Vi – 10. april 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je doc. dr Branko Beleslin, interventni kardiolog na Klinici za kardiologiju Kliničkog centra Srbije. Tu je sa jednim od svojih kolega kardiologa dr Georgom Sianosom iz Soluna, koji je sa više od 30 kardiloga u Beogradu, na tradicionalnom skupu na kom se  razmenjuju znanja tokom intervencija koje naši stručnjaci zajedno s njim izvode na pacijentima.

Videćete staro zdanje u Aranđelovcu. Da je takva građevina negde u svetu, svi bi se utrkivali da je sačuvaju, obnove i pokažu posetiocima, ali ne i mi. Ipak, ima nade: mladi arhitekta Rade Mrlješ, koji je na postdiplomskim studijama u Beču, uzeo je kao svoj rad rekonstrukciju starog zdranja u Aranđelovcu. Svoj diplomski rad, tj. projekat, još uvek nikome nije ponudio.

Glumica Boba Stojnić u skoroj premijeri predstave „Čekaj me na nebu, ljubavi moja“ Fernanda Arabala u Madlenianumu – ima već drugu neobičnu ulogu, posle uloge Fride Kalo. Sada tumači ulogu kontroverzne supruge Salvadora Dalija Galu. U programu ćete videti eskluzivne crteže i kolaže Fernanda Arabala koje je on lično poslao Bobi Stojnić, za koju je i napisao ovaj komad.

Umro je prof. dr Sava Perović, veliki hirurg, u svetu poznat po svojim jedinstvenim operativnim tehnikama menjanja pola. Bio je vrstan urolog cenjen širom sveta. Gledaoce podsećamo na ovog stručnjaka svetskog glasa.

Na poklon smo dobili još jedan klavir, trubu i jednu harmoniku. Želja darodavca je da ovi instrumenti dođu u ruke talentovanoj deci koja nemaju instrumente.

Susret sa jednim od najviših ljudi na svetu. On je Indus i radi u Dubaiju u jednom hotelu.

Gost u studiju je Đorđe Varda, dizajner cvetnih aranžmana, koji je dobio nekoliko prestižnih svetskih nagrada za svoje umeće. Njegovi sveži cvetni aranžmani ukrašavaju studio svake subote.

Gost u studiju – taksista Simo Perenčević, posle nedavne traume kada mu je naoružan mladić ušao u taksi, preteći da će da ga ubije.

Gost je Valentina Krstić, harfistkinja, uoči koncerta harfi.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar