Mira Adanja-Polak i Vi – 27. mart 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Mlađan Dinkić, ministar ekonomije Srbije, koji će govoriti o svemu onome što vas interesuje.

U poseti Aleksandri Fetkov koja ima ćerku od 15 godina. Razvedena je deset godina, a muž odbija da joj plaća alimentaciju. Njen slučaj nije usamljen, a sudovi nikako da ubrzaju postupak naplate.

Gost u studiju je prof. dr Rajko Hrvačević, nefrolog, koji govori o tome da li je više transplantacija od kako su ljudi motivisani da doniraju organe za presađivanje. Koja su njegova iskustva? Profesor komentariše koliko je važna donatorska kartica i zaveštanje organa za života i kako transplantacija organa spasava život.

Uoči predstave „Ćelava pevačica“ Ežena Joneska, u goste dolazi reditelj Beba Balašević, koja posle uspele postavke ove predstave u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu dolazi sa predstavom u Atelje 212 u Beogradu.

Grupa „Deca sa crvenim očima“ iz Španije. Jedan od članova je iz naših krajeva. Sve ostale članove naučio je da pevaju na srpskom jeziku.

Pjer Karden slavi 60 godina rada.

Svetski dan pozorišta
obeležavamo tako što razgovaramo u pozorištu „Boško Buha“ sa ljudima koji su iza scene i koje gledaoci nikada ne upoznaju.

Videćete kako je bilo na izložbi slika Olje Ivanjicki u Francuskom kulturnom centru i Adis Abebi, u organizaciji Ambasade Srbije i Dušanke Subotić Homen, advokata fondacije „Olga-Olja Ivanjicki“.

Videćete kako Greg Litl koji surfuje tokom vožnje po talasima pravi najneverovatnije fotografije.

Fotografije baletskih igrača uoči Festivala igre biće izložene u studiju. Te fotografije možete videti i u galeriji „Progres“ Nebojše Babića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar