Mira Adanja-Polak i Vi – 10. oktobar 2009.

Subota, 14:05, Prvi program RTS-a

Gosti emisije su Džon Vilhelm i Milena Krstić, koji povodom jubileja AYUSE dodeljuju tri stipendije za AUPAIR program u Americi, gde se mladi uključuju u porodicu, čuvaju decu i pohađaju redovan kurs engleskog jezika u trajanju od godinu dana.

Gost u studiju je dr Aca Marković, predsednik Upravnog odbora Elektroprivrede Srbije. Govori o nagađanjima o tome da će struja poskupeti i o tome kako će se to odraziti na siromašniji deo stanovništva koji poskupljenje neće moći da podnese.

Predstavljamo vam Ivu Kisoveca, čoveka koji je način življenja i mudrosti Istoka preneo u ove naše prostore, stvarajući ambijente opuštanja i meditacija Tajlanda.

Zapad ne zaostaje, pa se konstruišu zabavni parkovi za odlasle. Da li je Petar Pan lutak za decu?

Prof. dr Rajko Hrvačević, nefrolog, govori o primeni zakona o transplantaciji. Kako će se zakon sprovoditi? Videćete da se davanjem bubrega spasavaju nekada i dva života. To je prvi put kada se sestra poginulog suočila sa onima koji su dobili bubrege njenog brata.

Gabriela Teglaši Velimirović je nekada bila balerina u Srpskom narodnom pozoristu u Novom Sadu, a sada je napisala knjigu o baletu. Bili smo u poseti.

Originalni snimak ubistva kralja Aleksandra Karađorđevića u Marseju 1934. godine.

Porodica Stambolija iz Apatina donirala bubrege poginulog sina dvojici pacijenata na dijalizi.

Obeleženo 120 godina "Mulen Ruža" u Parizu gde i danas  igra Aleksandar Josipović.

Svečano je obeležena dvadesetpetogodišnjica Zvezdara teatra, a Feliks Pašić je priredio odličnu monografiju posvećenu ovom kultnom teatru.

Slike u studiju izlaže Milan Miletić, iz klase Stojana Ćelića, pred izložbu u nedelju u galeriji Dar-Mar u Beogradu, nakon velikog broja samostalnih izložbi u galerijama Evrope.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

3 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 10. oktobar 2009.”

  1. Pozdravljam gestove donacije i lepo je što je u Vašoj emisiji spomenuta porodica Stambolija, koja je i pored svoje velike tuge i nesreće usrećila nekog. Poznajući lično tu porodicu, mogu da kažem da su ljudi velikog srca i hvala Vam što uvek u emisiji imate naizgled male, ali velike ljude.

    Odgovori

Ostavite komentar