Mira Adanja-Polak i Vi – 10. oktobar 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Videćete kako izgleda novo brojilo za električnu energiju koje će ubuduće meriti potrošnju struje u vašem domaćinstvu na daljinu. Gost u studiju je Velimir Šoškić, inženjer elektronike i telekomunikacija, koji će govoriti o tome šta više neće biti moguće sa novim brojilima i koje su njihove pogodnosti.

marija_djoricDr Marija Đorić, koja je doktorirala na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, na temi Ekstremizam i nasilje, govoriće o jačanju ekstremizma i nasilja usled migracija koje izazivaju ksenofobiju i strah od nepoznatog. Razgovarali smo i sa studentima master studija Univerziteta u Beogradu koji se obučavaju za borbu protiv terorizma i organizovanog kriminala.

Dr Emilija Nestorović, kardiolog i načelnik Odeljenja za transplantaciju i mehanička pomagala Kliničkog centra Srbije, govoriće o čuvanju pacijenata, nezi i brizi o njima dok ne dođe do transplantacije.

emilija nestorovic-600x480

Poznanstvo u Sankt Peterburgu sa dr Leonidom Rošaljem, ruskim lekarom velikog svetskog ugleda – daje nam mogućnost da upoznamo jednu svestranu ličnost i čujemo drugačije mišljenje.

leonid rosalj2

U studiju su slike i skulpture porodice Masniković. Danica Masniković sa svojim sinovima Đorđem i Aleksandrom prvi put pokazuje skulpture iz svog ateljea – rezultat zajedničkog umetničkog opusa – pred izložbu.

Zeleni papagaj

U studiju je Janoška ansambl. Rođeni su u Bratislavi, žive u Beču, a nastupiće na Kolarcu u nedelju, 11. oktobra. Sviraju klasiku, cigansku muziku i džez, a poznati su po improvizacijama.

YouTube
YouTube

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar