Mira Adanja-Polak i Vi – 3. oktobar 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je prim. dr Vladimir Kovčin, onkolog koji je dao inicijativu da se jedna ulica u Beogradu nazove imenom proslavljenog francuskog onkologa profesora Žorža Matea, čije se ime nalazi ugravirano na ploči na Onkološkom odeljenju bolnice Bežanijska kosa u Beogradu.

dr kovcin 006

Prof. Žorž Mate ostao je u sećanju kao lekar koji je lečio mnoge sa naših prostora i spasao od smrti mnoge teško obolele pacijente. Dr Kovčin će govoriti i o svojim iskustvima u lečenju onkoloških pacijenata i novim metodama o kojima se govori, kao i o stalnom otkrivanju novih supstanci koje daju nadu obolelima od raka.

Otvaranje Poliklinike KBC Bezaijska kosa,30107snimioD.MILOVANOVIC
Otvaranje Poliklinike KBC Bezaijska kosa,30107, snimio D. MILOVANOVIC

Tokom nedavnog boravka u Pekingu, kada je Jugoslovensko dramsko pozorište bilo na gostovanju, imala sam prilike da sretnem naše mlade ljude koji sada žive i rade u Kini. U razgovoru sa njima, saznajem kako su došli, kako im je na poslu i kako su zadovoljni životom u toj dalekoj zemlji.

U Pekingu srećem i Kineza koji je živeo u Novom Sadu i kada se vratio kući u Peking – otvorio pljeskavdžinicu.

map peking Still1001_00001

Mnogi se žale na to da su instrukcije o odlasku u penziju dosta nejasne. Pokušali smo da vam to pojednostavimo kako biste što bolje razumeli i nove propise.

Dosta se govori o školovanju u inostranstvu, ali retko ćete čuti pravu računicu. Pokušali smo da vam to dočaramo preko jednog univerziteta u Londonu.

Srbija je najviše trofeja dobila u streljaštvu. Znamo Jasnu Šekarić, Ivanu Maksimović, Zoranu Arunović. One su proslavile ovaj sport kod nas. Mi vam predstavljamo Ivanu Marić, devojčicu koja obećava.

Ivana Pilja, modni kreator, gost je u studiju. Upravo se vratila iz Londona i Berlina, gde je prikazala svoj prepoznatljiv stil. Njeni zapaženi nastupi na nedavnom velikom modnom događaju – to i dokazuju.

PHOTO © PETER STIGTER FILENAME IS DESIGNER NAME FASHIONCLASH MAASTRICHT 2012
PHOTO © PETER STIGTER
FILENAME IS DESIGNER NAME
FASHIONCLASH MAASTRICHT 2012

Slike u studiju su i prva izložba u Srbiji Predraga Uroševića, hirurga koji živi i radi u Australiji.

predrag urosevic1SLIKA 1-1

 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar