Mira Adanja-Polak i Vi – 11. decembar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Milijan Jelić je vinar koji je rešio da napravi vino koje će proslaviti njegov vinograd u Valjevu. Njegovo vino se odnedavno služi i po dvorovima evropskih aristokrata. On je sve što ima uložio u svoj vinograd i tako napravio porodični biznis kome je posvećen. Živeo je dugo u Pragu, gde je i dobio veliko priznanje za svoja vina.

Srbija je poznata kao zemlja bogata arheološkim nalazištima. Sićevačka klisura je nalazište kod Niša. Naši arheolozi otkrili su pećinu u kojoj su živeli ljudi više desetine hiljada godina pre naše ere. Oni su sa kolegama iz Kanade otkrili donju vilicu jednog bića koje je živelo i pre neandertalaca, a to je svetsko otkriće.

Gost u emisiji je Darko Sabljarević. On je samohrani otac. Ima 41 godinu. Nakon razvoda, deca su dodeljena njemu. Teško živi. Obratio se ovom programu jer je suočen sa finansijskim problemima koje ne može da reši. Radi, ali od plate ne može da prehreni porodicu. Šta da radi i koja rešenja ima?

Živorad Vasić, direktor hotela "Kontinental" je gost u programu i govori o humanom događaju koji će u hotelu, tokom sedam dana, okupiti decu iz domova. Deca će sa  poznatim ličnostima kititi jelke sedam dana pred Novu
godinu. Njih čekaju i pokloni, a sav prihod ostvaren ovom lepom akcijom odlazi u 25 domova iz kojih dolaze ova deca.

Videćete kako Ana Ivanović snima spot.

I dalje delimo instrumente talentovanoj deci koja nemaju svoj instrument. Harmoniku na poklon dobija Stamenko Kostić iz Požege, učenik trećeg razreda muzičke škole. Darodavac je Narcisa Mišić.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 11. decembar 2010.”

  1. Postovana gospođo,
    Moje ime je Gordana, imam 36 god, po zanimanju sam viša med. sestra, a moje glavno zanimanje je majka troje prelepe dece. I suprug i ja smo u stalnom radnom odnosu, ali nedostaju nam sredstva kojim bismo priuštili instrument – flautu, za našeg sina. On se zove Ilija, drugi je razred osnovne, a prvi niže muzičke u Smederevskoj Palanci. Talentovan je, a uspeh bi bio još veći kada bi imao svoj instrument i mogao da vežba i kod kuće. Za sada posle redovne škole i završenog domaćeg trči do muzičke škole da provežba nove lekcije. Tako izgubi puno vremena. Gledali smo Vašu emisiju u kojoj ste pominjali instrumente na poklon, i Ilija je molio da Vam pišemo u njegovo ime, nadajući se da će imati svoj instrument. S poštovanjem,

    Odgovori
  2. Moja porodica je jako srećna što Vi postojite. Ulepšavati nam svaki vikend svojim lepim emisijama. Suprug i ja imamo dve ćerke Anđelu (10) i Nataliju (9). Anđela je drugi razred violine i jako je talentovana, a Nati je prvi razred gitare. One imaju instrumente zahvaljujući mom rođenom bratu Rašić Ivici čija ćerka Maja (11 godina), koja je četvrti razred violine. Ona je dobila i prvu violinu, i posle drugu veću, a uskoro će morati da joj kupe i celu violinu. Obe njene male violine nasleđuje Anđela, a Maja je ta koja donosi nagrade i neskromno da kažem najbolja je u klasi. Jednostavno violina je njena ogromna ljubav. Veliku violinu nažalost moj brat će joj teško priuštiti, naravno zbog cene. Zato kao zahvalna tetka, a i sa puno ljubavi jer su to sve moja deca Vas molim ako postoje bilo kakve mogućnosti za pomoć kroz Vašu akciju bila bih Vam zahvalna. U tom slučaju bi Vas uputila na Majine roditelje. Unapred zahvalna!

    Odgovori

Ostavite komentar