Mira Adanja-Polak i Vi – 12. januar 2008.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Omaž Dušku Miladinoviću, dugogodišnjem dirigentu opere i baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je umro u Lincu, gde je živeo poslednjih godina.

Razgovor sa pukovnikom prof. dr Predragom Romićem, načelnikom Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju na VMA, gde leži povređeni glumac Milenko Zablaćanski, koji je na VMA prenesen iz užičke bolnice. Doktor govori o njegovom trenutnom stanju.

Gost emisije je arh. Predrag Vladiković, počasni konzul Republike Srbije u Vankuveru, u Kanadi. Govori o tome šta je njegov posao, čime se bavi, kako uspeva da sa te daljine prenese ono što se događa našim ljudima u Srbiji.

Jovan Bjelotomić je slep. Najbolji je đak u školi sa decu oštećenog vida "Veljko Ramadanović" u Zemunu. Zahvaljujući svom profesoru koja ga uči samostalnom kretanju u prostoru, on postiže zadivljujuće rezultate. Njegov uspeh je i uspeh Svetlane Vučković, koja ga je osamostalila.

Gost u studiju je Đurđe Radojičić, koji se sprema za kompozitora u školi "Petar Slavenski". Ima svega 13 godina.

Gost u studiju je Bojana Maljević, glumica.

U poseti gradonačelnici malog grada u Švajcarskoj, gospođi Monik Boget. Kako radi opština Meren pored Ženeve? Šta su obaveze Monik Boget, kako je izabrana, koliko joj traje mandat, koji su njeni problemi.

Otvoren je drugi zavod za hiperbaričnu medicinu u Kliničkom centru Srbije.

U poseti galeriji "Ric"u Londonu koja izlaže i prodaje dela savremene umetnosti.

U studiju su slike Milana Cvetkovića.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar