Mira Adanja-Polak i Vi – 12. maj 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Suočeni smo sa velikim brojem visokoškolskih ustanova na ovom malom prostoru. Da li su sve one istog kredibiliteta i značaja. Da li se fakulteti rangiraju, ko daje akreditacije, koji su kriterijumi? Gost u studiju je Vera Vujčić, predsednik komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta u visokom obrazovanju.

Klavir Stanojla Rajčića pripao je, po testamentu njegove supruge Milice Rajčić i želji ćerke Ljubice, ovom autoru, kako bi ga dodelio talentovanom pijanisti. Docent Miloš Mihajlović, profesor klavira na Muzičkoj akademiji u Beogradu, bio je naš izbor. Imaćete prilike da ga čujete u studiju.

Nedavno preminuli prof. Milan Popović, neuropsihijatar i psihoanalitičar, bio je značajan za razvoj psihijatrije kod nas. Podsećamo vas na neke od njegovih saveta koje je dao u programu.

Kolekcija Eriha Šlomovića rasplamsava maštu naslednika i intrigira svetsku javnost. Gost u studiju je beogradski advokat Mara Janković, koja govori o procesu koji intrigira svet.

Upoznaćete gravera tradicionalne kuće "Kristofl" koji je nedavno boravio u Beogradu.

Nakon velikog broja prijavljenih smetnji na uređajima u kući zbog postavljanja antena na zgradi u ulici Despota Đurđa 68 b u Beogradu, Milan Janković, direktor Ratela, otišao je na kafu kod porodice Vuković-Uskoković, koja se žalila, da bi se lično uverio u njihove pritužbe.

U studiju su slike Mine Glogovac, koja je nedavno u Beogradu imala zapaženu izložbu.

Skulpture dinosaurusa u rezervatu Zasavica.

Srećni zajedno, a u stvari sami.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 12. maj 2012.”

  1. Poštovana Miro, pošto sam Vas obožavalac koji prati Vaš rad duže i divi se, molila bih da Vašoj gošći postavite pitanje u vezi s fakultetom – da li je moguće da ovoliki broj ima isturena odeljenja, diplome priznate, a dobijaju se – plati a i ne moraš da učiš, kao i rok dobijanja diploma brzopotezno i da li ce iko ikada prekontrolisati kupljene diplome. Hvala!

    Odgovori

Ostavite komentar