Mira Adanja-Polak i Vi – 13. februar 2016.

Subota, u starom terminu – 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

dr Bojana Šrajer sa sinom Lazarom

Gost u studiju je Bojana Šrajer, mlada lekarka. Diplomirala je 2011. godine sa prosekom 8,93. Samohrana je majka dečaka Lazara. Konkurisala je više puta na mesto lekara. Bilo je to u Zaječaru, gde živi, u Požarevcu i u Novom Sadu. Sada radi na benzinskoj pumpi u Zaječaru i sipa gorivo. Uzela je posao koji je mogla da nađe, ali je želja da radi kao lekar nije napustila, jer se za to školovala.

dr Bojana Šrajer

Da li policajac Dejan Savić radi i kada ne radi? Postoje zanimanja u kojima je čovek angažovan 24 sata, i u kojima reaguje kao da je na radnom mestu i onda kada zvanično nije. Dejan Savić je to dokazao pre neki dan, uhvativši razbojnika u Beogradu, a nije bio na dužnosti.

policajac Dejan Savić

U Šangaju sam srela Andreja Vasiljevića, mladog grafičkog dizajnera, koji je u Kini na postdiplomiskim studijama u univerzitetskom gradu Hangdžou. Dobio je stipendiju Kineske vlade da izuči kinesku veštinu grafičkog dizajna i umetničke fotografije. Tokom svojih studija, imao je već nekoliko nastupa i zapaženu izložbu gde je predstavio Nikolu Teslu.

Andrej Vasiljević

Dušica Tasić, novinar koji prati najaktuelnija zbivanja u vezi sa predstojećim Olimpijskim igrama u Riju, govori o pripremama naših učesnika i svemu što će se događati. Šta je sve preduzeto u svetu koji je turbulentan i koji mora da sprovede sve mere predostrožnosti pred veliki svetski skup.

U goste dolaze Milena Živanović i Nikola Bulatović posle uspešne premijere mjuzikla „Slatka Čeriti“ (Sweet Charity) u Pozorištu na Terazijama.

Od Bojane Nikitović saznaćemo koji je to najnoviji angažmani očekuju u svetu filma.

U jednoj kući u Pančevu, gde sa porodicom živi Vuk Jokanović, srećem se sa neverovatnom kolekcijom uniformi koje je naša vojska nosila kroz čitav period svog transformisanja, od 1941. do 2000. godine. Vuk Jokanović je i sam vojno lice, danas u penziji, i smatrao je da treba da sačuva od zaborava istorije sve periode kroz koje je naša zemlja prolazila. Uniforme, kape, ordenje, priznanja, dokumenta – sakupljao je sa najneverovatnijih mesta. Upoznavao je tako vlasnike uniformi, a sa mnogima je postao i prijatelj. Sve je to smešteno u podrum njegove porodične kuće – kape, svečana odela mnogih generala…. Vuk Jokanović svakodnevno obilazi svoje eksponate, čuva ih i štiti od moljaca i zaborava istorije.

Mira Adanja-Polak i Vuk Jokanović
Mira Adanja-Polak i Vuk Jokanović

Slike u studiju izlaže Saša Montiljo posle nedavne izložbe u Beogradu.

"Verenica vetra", slika Saše Montilja
„Verenica vetra“, slika Saše Montilja

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 13. februar 2016.”

  1. Draga naša gospođo Miro, svaka subota za nas je praznik, a njega nam baš Vi ulepšavate. Moj suprug i ja imamo mnogo više godina od Vas, a ono što Vi delite sa nama je za nas obrazovni proces u kontinuitetu koji nam donosi i veliku radost. Izuzetno cenimo Vašu humanost. Poštujemo Vas i zahvalni smo Vam za sav trud koji godinama ulažete u stvaranje dela koje ima lični pečat i prepoznatljivost.

    Odgovori

Ostavite komentar