Mira Adanja-Polak i Vi – 20. februar 2016.

Subota, u starom terminu – 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Svi bi da jedemo zdravo meso bez dodataka, da miriše na sveže, da znamo odakle dolazi, da znamo kako da prepoznamo njegovu ispravnost. U studiju je Zvonko Milenković, jedan od tradicionalnih uzgajivača i proizvođača mesa u Srbiji, koji je dobio veliki broj priznanja za svoje proizvode na poljoprivrednim sajmovima. Više se ne takmiči, ali i dalje vredno radi. U studiju će nam odati tajne i poučiti gledalište kako da prepozna dobro kvalitetno meso, kako da se u mesari ponaša kao znalac, kako da otkrije nepravilnosti.

Zvonko Milenković
Zvonko Milenković

Već se zna da je danas teško ostati neotkriven nakon počinjenog zločina. U DNK laboratoriji koja je nedavno modernizovana iz donacija Evropske unije – srećemo mlade stručnjake, DNK analitičare i veštake, koji nam govore o delikatnosti svog poziva i objašnjavaju da je skoro nemoguće da se ne ostavi bilo kakav trag nakon zločina. Ova laboratorija je jedina akreditovana forenzička DNK laboratorija u Srbiji, ravnopravna sa istim institucijama u svetu.

Mlade žene koje rade u Republičkom ministarstvu za unutrašnje poslove, pored diploma odgovarajućih fakulteta, imaju i stručne obuke u inostranstvu.

Gost u studiju je gradonačelni Biograda na moru Ivan Knez, koji je u studio doveo klapu „Bunari“ iz Vodica kod Šibenika,

U susret Petom Beogradskom Šopen festu, mladi pijanista Aleksa Janković (15 godina) sviraće u studiju. Prošle godine zaslužio je prvu nagradu na ovom takmičenju, a pohvaliće se i velikim brojem nastupa gde dokazuje svoj nesumnjivi talenat i svoje opredeljenje za životni poziv pijaniste.

pijanista Aleksa Janković
pijanista Aleksa Janković

Dr Miomir Korać, arheolog, sa izložbom „Putevima rimskih imperatora“ obišao je svet. Upravo se vratio iz Brazila, gost je u studiju i govori o reagovanjima svojih domaćina na ovu zanimljivu postavku koja je privukla veliku pažnju u svetu.

Dr Miomir Korać, arheolog
Dr Miomir Korać, arheolog

Šta se sve moglo videti na Sajmu turizma u Beogradu? Indija nudi merenje pulsa i drevnu ajurvedu, Budva zove u pozorište, Grčka svoja ostrva, a naše selo – svoju autentičnost za oporavak duše i tela.

Duška Jovanić je autor filma o Ljubici Otašević, proslavljenoj košarkašici koja je pala u zaborav. O njoj govore oni koji su je poznavali. Ovaj film treba da podseti na njene uspehe i njen zanimljiv život i van sportskih terena.

Ljubica Otašević, proslavljena košarkašica
Ljubica Otašević, proslavljena košarkašica

Pokazaćemo vam instrumente koje dajemo talentovanoj deci koja ne mogu da ih kupe. Pogledajte ih u emisiji i pišite mi…

Predstavljamo vam aplikaciju emisije „Mira Adanja Polak i Vi“, koja se od sada može videti i na vašim „pametnim“ telefonima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar