Mira Adanja-Polak i Vi – 30. januar 2016.

Subota, 13:00, Prvi program RTS-a, uživo

Kada će se na listi socijalnog osiguranja naći najsavremeniji, inovativni, najskuplji lekovi za lečenje raka? Da li će se participacije na lekove smanjivati? Da li lekari imaju restrikcije kada daju upute za banjsko lečenje? To su samo neka od pitanja na koja će odgovarati Verica Lazić, vršilac dužnosti Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Republike Srbije.

dr Verica Lazić
dr Verica Lazić

Zoran i Nikola Marković imaju zanatsku radionicu u malom selu Stejanovci kod Rume. Bave se umetničkim kovanjem gvožđa. Izrađuju kapije, ukrasne ograde… Obična zanatska radnja. Sin Nikola postavio je umeća porodičnog zanata na internet i dogodilo se čudo. Iz daleke Rusije došla je porudžbina koja ih je iznenadila i ohrabrila, uveravajući ih da se posao može dobiti i bez veze –  i da je sve moguće.

Upoznaćete porodicu Kuzmanović – Radeta Kuzmanovića, njegovog sina Nenada, pukovnike u penziji, i unuka Miloša, studenta. Oni su članovi Padobranskog kluba veterana 63. padobranske brigade „Arhistratig“ iz Beograda. Skaču iz istog aviona. Gosti su u studiju i govore o svim izazovima i o tome koliko im znači kada mogu nekome da ulepšaju život.

Nenad, Rade i Miloš Kuzmanović
Nenad, Rade i Miloš Kuzmanović

Gost u studiju je Tamara Vučkovic-Manojlović, direktor Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje je, na pozive iz inostranstva, gostovalo na mnogim scenama državnih pozorišta. Ovo pozoriste je član prestižne
teatarske organizacije – Evropske unije pozorišta.

Tamara Vučković-Manojlović
Tamara Vučković-Manojlović

Gost u studiju je Đorđe Nešić, pijanista-korepetitor iz Njujorka, koji priprema operske pevače za audicije i scenske nastupe u velikim operskim kućama. Ovaj pijanista prati pevače i na njihovim  nastupima i samostalno svira na recitalima. Sada je u Beogradu, gde je održao master klas na kom pomaže talentovanim operskim pevačima da se što bolje  iskažu i van granica naše zemlje.  Svojim radom vezan je za Metropoliten operu u Njujorku i za organizaciju Opera Amerika.

Đorđe Nešić
Đorđe Nešić

U Muzeju Nikole Tesle u Beogradu biće predstavljena knjiga „Nikola Tesla u francuskoj štampi od 1889. do 1943. godine“. Izdavači su Francuska škola u Beogradu i Muzej Nikola Tesla. Autori su Angelina Đorđević, profeseor srpskog i ruskog jezika, i Bransilav Stojiljković, viši kustos Muzeja Nikola Tesla. Monografija obuhvata 143 novinska članka objavljena u 59 publikacija.

Životinje nas isto uče – da se bez ljubavi ne može.

Studio krase slike Mile Gvardiol, čija je izložba otvorena ovih dana u galeriji ULUS u Beogradu.

Slika Mile Gvardiol
Slika Mile Gvardiol

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 30. januar 2016.”

  1. Poštovana gospođo Miro, pratim gotovo svaku vašu emisiju i uvek imate sve pohvale zato sto niko nema ni približno sličnu emisiju. Sve pohvale. Takođe, želim da istaknem da je prva priča vezana za kovano gvožđe malo drugačija. Dotični Marković nije sam radio tu ogradu i kapiju, svi elementi kovani su kod mene u radionici u Valjevu. 🙂 Nastavite sa savršenom emisijom, još jednom sve pohvale.

    Odgovori

Ostavite komentar