Mira Adanja-Polak i Vi – 13. jun 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost u studiju je dr Predrag Kon, epidemiolog. Govori o tome koliko treba da se plašimo novog meksičkog gripa  kada počne Univerzijada i veliki broj stranaca dođe u naš grad. Da li uopšte postoji realna opasnost i koje se mere zaštite preduzimaju, jer kod nas nije još registrovan nijedan slučaj oboljenja od novog gripa.

Gost u studiju je Ivanka Jevtović, slikar, kreator, kostimograf i modni dizajner. Prva je stavila Svarovski kristale na svoje modela i u čast Milutina Milankovića napravila izložbu. Poznata je po desetak značajnih nagrada za orginalnost. Uvek je karakterišu motivi iz nacionalne riznice.

Dr Miomir Korać, arheolog, povodom svoje knjige "Putevima rimskih imperatora po Srbiji" i pronalaska skeleta mamuta koji ovog arheologa vraća u žižu interesovanja.

Petar Milenković je dobitnik velikog broja medalja i priznanja dok je bio zdrav, a i posle povrede koja ga je vezala za kolica. Neverovatan uspeh, čak bolji od uspeha zdravih ljudi, nije mu omogućio da se takmiči na Paraolimpijadi. Zašto?

U Beogradu je održan međunarodni skup masona povodom proslave 90 godina postojanja masonerije u Srbiji. Šta je bila njihova poruka? Koja je njihova misija? Predstavnici velikih loža Velike Britanije, Francuske, Amerike, Nemačke, Italije, Austrije, Hrvatske, Izraela, Slovenije, Bosne, Makedonije, Rusije, San Marina – dva dana su zasedali i družili se u beogradskom hotelu "Kontinenatal", daleko od očiju javnosti.

Monografija Olje Ivanjicki "Očekivanje nemogućeg" prikazana je na Kolarčevom narodnom univerzitetu. Objavljena je  na tri jezika, a njene slike su u studiju.

Bračni par Milanković govori o svojoj izdavačkoj delatnosti. Oni izdaju zbornike, propise, tumačenja zakona koji pomažu privredi, institucijama i građanima da bi se snašli u tranzicionom vremenu kada se zakoni menjaju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar