Mira Adanja-Polak i Vi – 6. jun 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

U rezidenciji američkog ambasadora pred njegov odlazak iz Srbije. Razgovaramo o običnim stvarima. U društvu njegove supruge Merilin Vajat, slušamo ga kakao svira na klaviru i gledamo slike američkih slikara koje se nalaze na zidovima rezidencije.

Gost u studiju je dr Sanja Milenković, patolog, govori o značaju rada patologa koji vrednuje rad svakog lekara. Mišljenje patologa je presudno – da li je lekar pravilno lečio pacijenta i da li je primenio adekvatne metode za izlečenje.

U gostima je Vladimir Tausanović, generalni direktor vodovoda sa svojim kolegom Alenom Itonom iz Velike Britanije, sa kojim radi na osavremenjavanju vodovoda u Srbiji.

U gostima je Valentina Bend. Izvodi neobičnu muziku koja pleni.

U studiju je Mira Adanja-Polak dobila poklon od gospodina Elsingera, koji je u Beograd doveo karneval iz Bazela. Šta je bilo u kutiji – videćete u programu.

Bračni par Milanković govori o svojoj izdavačkoj delatnosti. Oni izdaju zbornike, propise, tumačenja zakona koji pomažu privredi, institucijama i građanima da bi se snašli u tranzicionom vremenu kada se zakoni menjaju.

Nedavni gost programa koga smo sreli u Tokiju, dizajner Saša Škorić, dobio je treću nagradu za dizajn na konkrusu JAT-a. Videćete njegova rešenja.

Vodimo vas u Švajcarsku, u Lucern, grad koji se može pohvaliti lepotom, organizacijom i divnim pogledom na švajcarske Alpe.

U studiju su slike Vladimira Dunjića, koji trenutno izlaže u galeriji Ulus a ima i poziv da se njegove slike izlože u čuvenom londonskom Herodsu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar