Mira Adanja-Polak i Vi – 20. jun 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Bračni par Tomić, Branka i Aleksandar, nedavno su se venčali i tek naknadno shvatili da neće moći zajedno da žive, jer Branka živi u Beogradu, a Aleksandar u Americi. Šta sada da rade? Čućete njihovu priču.

Gost u studiju je Duška Ilić, koja je napisala "Tinejdžerski vodič kroz invalidnost". Sama obolela od cerebralne paralize, poželela je da mladima koji ne znaju šta znači biti invalid to objasni. Mnogi i ne znaju kako da se ponašaju prema tim ljudima iz čistog neznanja. Ovaj vodič će im pomoći da mnoge stvari saznaju i razumeju.

Stigao je video zapis Jelice Matić, pilota iz Amerike, o kojoj je emitovana emisija iz serije "Ekskluzivno". Šta sada radi i kako je – videćete u programu.

Gosti u studiju – Moma Cvijović i Ana Panić, kustosi izložbe "Smrt u trezoru", govore o onome što su videli pripremajući izložbu o predmetima koji se nalaze u trezoru bele ovalne zgrade nadomak Muzeja 25. maj gde su smešteni pokloni koje su Tito i Jovanka Broz dobijali od raznih državnika.

Pijanista iz Francuske Paskal Nuvo, svira na klaviru koji je postavljen nasred Knez Mihailove ulice. Došao je u Beograd u okviru svoje evropske turneje.

Prof. dr Milan Popović, neuropsihijatar-psihoanalitičar, čija je baba Helena Savić Kaufler bila najbolja prijateljica Mileve Marić – govori o pismima Mileve njegovoj babi, kao i o pismima Alberta Ajnštajna koja poseduje. Prof. Popović je lično sreo i Milevu i Alberta Ajnštajna, a oni su i boravili u njegovoj kući u Beogradu.

Neverovatan baletski par invalida.

Gost u studiju – Aleksandar Đuričić, koji je napisao knjigu O Pavlu Vujisiću, vrsnom glumcu koji više nije među nama. Posle mnogo godina, imamo mogućnost da saznamo ponešto iz privatnog života Pavla Vujisića koji je glumac ljubomorno čuvao. O tome priča supruga Pavla Vujisića Aleksandru Đuričiću, koji, poštujući pravila istraživačkog novinarstva i dokumentarnost istinitog kazivanja, pred čitaoce iznosi neobičnu knjigu koja ima sve uslove da postane bestseler.

Ruski slikar Sergej Alduškin, akvarelista, ima izložbu u Beogradu i Novom Sadu.

Kako izgleda obnovljena bašta kultnog Kluba književnika? Gde je završio stari šporet koji je nekada hranio intelektualni i boemski Beograd. Videćete novo rešenje…

Poznata grupa "Simply Red" je u Beogradu 26. juna. Čućete njihova razmišljanja i kako oni doživljavaju svoju karijeru i svoj život.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar