Mira Adanja-Polak i Vi – 14. novembar 2015.

Subota, 13:15, Drugi program RTS-a, uživo

Ko nas savetuje kako da živimo bolje, kako da budemo srećni, kako da rešavamo probleme? Da li su te osobe svesne svoje odgovornosti? Da li su to školovani neuropsihijatri? Da li je kurs dovoljan za pružanje tako delikatnih saveta? Gost u studiju je prim. dr Vojislav Ćurčić, psihijatar i psihoanalitičar.

Mira Adanja-Polak srela je arhitektu Dejana Vukovića u Šangaju. Od njega je čula mnoge pojedinosti koje mogu biti zanimljive za mlade ljude koji reše da otputuju u Kinu, da možda u njoj nađu posao ili samo da upoznaju zemlju o kojoj ne znamo mnogo.

Mira Adanja-Polak i Dejan Vuković u Šangaju
Mira Adanja-Polak i Dejan Vuković u Šangaju

Istraživanje Katarine Đorđević, novinara lista „Politika”, privlači pažnju. U njemu je na pitanje – šta je najvažnije u životu – najveći broj žena, bez obzira na proklamovane slobode, feminizam, ravnopravnost kojoj teži, odgovorio pod broj 1 – MUŽ.

Mira Adanja-Polak i Jovan Popović
Mira Adanja-Polak i Jovan Popović

Mira Adanja-Polak je bila u kući Jovana Popovića, sina Vere Božičković i Miće Popovića. Slike njegovih roditelja biće zajedno predstavljene na izložbi u Muzeju Kralja Petra 18. novembra, u 19 časova. Jovan Popović, dramaturg po obrazovanju, prisećao se svog detinjstva u radnoj sobi svoga oca.

Mira Adanja-Polak i Jovan Popović
Mira Adanja-Polak i Jovan Popović

Da li naši studenti dugo studiraju? Koliko dugo se može pohađati fakultet u Srbiji, a da to nikome ne zasmeta?

Ivan Dimitrijević je kolega snimateljumetnik koji je ovih dana izlagao na Sajmu nameštaja. Njegova maštovitost privukla je pažnju posetilaca.

Nameštaj Ivana Dimitrijevića
Nameštaj Ivana Dimitrijevića

Upoznaćemo i braću Kadočaj iz Subotice koji imaju 18 i 20 godina, dižu tegove i postižu zapažene rezultate.

U studiju su slike akademskog slikara Zorana Vukovića, koji više nije među nama. Iza sebe je ostavio veliki broj dela koja se danas nalaze u mnogim vrednim kolekcijama. U studiju je deo zaostavštine koja je trenutno izložena u galeriji „Lalošević“ u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar