Mira Adanja-Polak i Vi – 21. novembar 2015.

Subota, 13:00, Prvi program RTS-a, uživo

Kako da se ponašamo u situaciji kada opasnost od terorizma počinje da bude sastavni deo našeg življenja? Da li imamo adekvatnu obuku? Da li smo na terorizam gledali kao na nešto što se događa drugima? Da li su nas učili kako da se ponašamo u vanrednim situacijama? Kome se obraćamo u mogućim opasnostima? Gost u studiju je Predrag Marić, pomoćnik ministra i načelnik Sektora za vanredne situacije.

Visok pritisak često lečimo sami, po savetima komšija ili nekoga ko ima sličan problem. Zaboravljamo da je svaki pacijent slučaj za sebe. Krvni pritisak, ako je visok, ozbiljno oštećuje krvne sudove i dovodi do vrlo ozbiljnih oštećenja. O tome kako ga prepoznati, kako ga lečiti, čućemo od prof. dr Vesne Stojanov, interniste-kardiologa, načelnika Centra za hipertenziju Kliničkog centra Srbije.

Beograd ; KCS ; prof dr Vesna Stojanov ; Multidisciplinarni centar za hipertenziju ; naccelnik , hipertenzija , visok krvni pritisak, bolnica , zdravstvo , pacijenti , lekari 13.02.2013. Snimio:Dragan Jevremovich
Beograd; KCS; prof dr Vesna Stojanov; Multidisciplinarni centar za hipertenziju; Snimio: Dragan Jevremovich

Dragoljub Kojčić napisao je monografiju o slikaru Damjanu Đakovu i pokušao da se približi njegovim slikama i porukama na jedan poseban način. Dok je pisao knjigu, obilazio ja slikara u ateljeu i učestvovao u stvaranju pojedinih slika. Monografija, pored imena slikara, nosi i naslov „Streets and Colours of time”.

Djakov 1

Jedno pre podne Mira Adanja-Polak provela je sa kolegama – predstavnicima medija sa Balkana koji su bili u poseti Kini, na poziv Kineske vlade. Sa njima je bila na Bisernom tornju, koji je svojevrsna atrakcija, jer ima providan pod i na Šangaj se gleda sa 263. sprata.

Lejla Alomerović rođena je u Beogradu i sa svojom velikom porodicom živi ovde. Autorka je sa njom bila u beogradskoj džamiji i pitala je kako ona doživljava svoju različitost. Kako se ona ispoljava? Koja su njena iskustva?

Lejla Alomerovic 1

Studio krase slike Damjana Đakova, čija se izložba upravo održava u Subotici.

Ekskluzivna izjava Novaka Đokovića iz Londona povodom svetskog dana deteta i planovi njegove fondacije.

Videćete koliko jezika govori Novak Đoković.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar