Mira Adanja-Polak i Vi – 15. mart 2014.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Kako se kontroliše ispravnost mesa – pitamo Sanju Ćelebićanin, načelnika veterinarske inspekcije u Upravi za veterinu Ministarstva za poljoprivredu.

U trezoru smo koji se nalazi u Ovalnoj vili, zvanoj Vila Rotonda (ovalna vila), Vila mir, koja je bila nedostupna kamerama. U tom trezoru, koji je deo kolekcije Muzeja istorije Jugoslavije, nalaze se lični predmeti Maršala Tita, dragocenosti koje je dobijao tokom dugih putovanja, u zlatu, slonovači, srebru. Tu se nalaze strogo čuvani sefovi u kojima je sve popisano. Stručnjaci muzeja odvode me da to vidim i da sve to snimimo i prvi put pokažemo.

Profesor dr Radoslav Radisavljević govori o značaju nalaza patologa u daljem lečenju.

Berezovski na Kolarčevom narodnom univerzitetu svira ponovo pred prepunom salom.

Gost u studiju je gitarista Jorgos Nousis, učesnik velikog broja svetskih festivala, i sam kompozitor koji se bavi i pedagoškim radom. Obišao je veliki broj zemalja gde je imao koncerte.

David Bižić, bariton, došao je do Metropolitena. Jovan Kolundžija, naš poznati violinista, izabran je za akademika Akademije "Dostojevski" u Moskvi.

Istarski umetnici boravili su u Beogradu. U Etnografskom muzeju imaju izložbu svojih radova. Veliki broj naših umetnika godinama je letovao u Rovinju, pa je prošle godine u Rovinju organizovana izložba Olje Ivanjicki koja je i istarske umetnike dovela u uzvratnu posetu Beogradu. Slike istarskih umetnika krase studio ovog programa.

Gledalac Moris Popov, koji živi na Long Ajlendu u Americi, poklanja klavir. Možda se neko javi i iz Amerike jer Moris Popov ne može da plati transport. Klavir je star, iz 1913. godine.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar