Mira Adanja-Polak i Vi – 22. mart 2014.

 20.03.2014
Autor: Mira Adanja-Polak

  Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

  Gost u studiju je dr Goran Vukomanović, kardiolog iz Dečije bolnice u Tiršovoj. Govori o svom svakodnevnom poslu i o tome sa čime se susreće tokom rada.

  David Bižić – kada je pre sedam godina bio u ovom programu, maštao je o velikoj internacionalnoj karijeri. Ona se ostvarila. Ovih dana je u Beogradu i pored koncerta koji priređuje Beograđanima, bio je u Muzičkoj školi "Kosta Manojlović" u Zemunu koju je i sam pohađao i sa učenicima spremao nastup. Lepo je kada se ljudi, kada uspeju, sećaju svojih početaka.

  Na nedavno održanom FEST-u čula sam šta poručuju doajeni filmske umetnosti, producenti Branko Lustig, Dan Tana, Gabirela Tana, kao i Rejf Fajns i Felisiti Džouns koji snimaju širom sveta.

  Klavir slikara Koste Hakmana dobila je Kristina Jevtović, koja pohađa četvrti razred Muzičke škole "Josip Slavenski" u Novom Sadu, a dobitnik je i pet prvih nagrada na takmičenjima. Njen profesor Olivera Sekulić napisala je pismo i pohvalila svoju učenicu.

  Đorđe Milutinović, generalni direktor Kombank Arene, gost je u studiju. Do sada je dovodio u Beograd najznačajnija imena iz sveta muzike – Marizu, Cezariju Evora, Pako di Lusiju, "Vaja kon dios", Džoa Kokera, Ališu Kiz, "Džipsi kings". Sa kojim umetnicima je sada u pregovorima?

   U toku je izložba Slobodana Sotirova u Narodnoj banci Srbije povodom 70 godina slikarevog rada. Njegove slike su u studiju.

  U Beogradu je posle pet godina izložba Milene Pavlović Barili u holu Kompanije Dunav osiguranja.

  Sve je već spremno za Bijenale arhitekture u Veneciji. Gost u studiju je arhitekta Marko Salapura, koji istupa u ime tima mladih arhitekata Srbije. Njegov rad biće prezentovan u vidu aplikacije na mobilnim telefonima.

  Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

  Ostavite komentar

  Error! This email is not valid.