Mira Adanja-Polak i Vi – 15. septembar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Koliko je opravdan strah od komaraca koji prenose opasne bolesti? Kakva su iskustva? Gost emisije je prof. dr Miomir Pelemiš, infektolog i klinički farmakolog na Infektivnoj klinici Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Saznaćete šta se sve nalazilo u Užičkoj 15, umetničkoj zbirci predsednika Tita. Nekadašnji kustos te zbirke Nenad Radić, istoričar umetnosti i profesor, autor knjige "Pusen i petokraka", u prostoru Muzeja 25. maj u Beogradu uoči velike izložbe – pokazuje nam slike i predmete koje do sada nismo imali prilike da vidimo.

U Beogradu se još čeka na lokaciju na kojoj bi nastao prvi hospis, bolnica za najteže pacijente kojima leka nema. Dokle se stiglo, koji su problemi – govori Ivana Todorović iz Belhospisa, centra za negu umirućih bolesnika.

U goste dolazi Katarina Rašić, svestrana umetnica čije slike krase studio i čija karijera mlade talentovane osobe ne ostavlja ravnodušnima one koji prepoznaju talenat.

Klavir koji je program dobio od Suzane Simić iz Bačke Topole – dodeljen je Ivanu Markoviću iz Koceljeva kod Šapca, profesoru muzike u školi "Mića Stanojlović" sa 400 đaka.

Odlukom Vlade Republike Srbije odobren je prenos posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i njihovog sina Nikole Karađorđevića. Kneginji Jelisaveti Karađorđević ispunila se velika želja da svoje roditelje sa groblja u Lozani prenese u kriptu crkve svetog Đorđa na Oplencu.

Razgovor sa budistom Lamom Ole Nidalom daje mogućnost savladavanja mnogih mentalnih veština kojima možete ublažiti ružnu stvarnost i umanjiti teškoće koje vas okružuju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar