Mira Adanja-Polak i Vi – 22. septembar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Vesko Mihajlović, deminer koji se godinama nalazi na čelu regionalnog međunarodnog centra za razminiravanje sa sedištem u Bjeloj u Crnoj Gori. Govori o rizicima i obuci kao i zaštiti onih koji se bave ovim opasnim i rizičnim zanimanjem.

Upoznaćete Jelenu Stefanović, arhitektu i dizajnera. Pripala joj je čast da kao autor izložbe posvećene kraljici Viktoriji tu izložbu realizuje, osmisli i prezentuje u Kensingtonskoj palati u Londonu.

Prof. dr Dragan Simeunović, profesor na Fakultetu Političkih nauka, govori o sve većem interesovanju studenata da upišu studije koje ih obučavaju za praksu u različitim institucijama. U Beogradu se održava Bezbedonosni forum, koji ukazuje na sve veću pozornost na bezbednost.

Slavica Janošević, graditelj violina u ateljeu profesora Demsara iz Ljubljane, predaće u studiju violinu Aleksandri Latinović iz Uba, koja je dobila veliki broj nagrada i priznanja na mnogim takmičenjima. Aleksandra Latinović nema svoju violinu.

Upoznaćete u studiju inženjera Žan Luka Dekra, člana tima u pratnji robota Asima, koji je najpribližniji čoveku. Robot Asimo dolazi u Beograd u okviru manifestacije Dani budućnosti robotike u organizaciji Centra za promociju nauke i Elektrotehničkog fakulteta. Tim povodom, gost u studiju je i Aleksandra Drecun, direktor tog centra.

Olga Jevrić puni 90 godina i tim povodom biće priređena izložba njenih dela u Kući legata.

Emili Sande, pevačica.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar