Mira Adanja-Polak i Vi – 23. februar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Izjava profesora Tomasa Kenslera sa Medicinskog fakulteta Džon Hopkins univerziteta u Americi o tome da li možemo piti mleko ili ga ne bi trebalo piti i kolika je opasnost prisustvo aflatoksina u mleku.

Gost u studiju je monsinjor Stanislav Hočevar, beogradski nadbiskup, koji govori o ostavci pape i šta je ono što se očekuje u Vatikanu.

Aca Marković, predsednik Upravnog odbora EPS-a, odgovara na pitanja o novoj ceni struje. Kako će plaćati račune oni koji to ne mogu? Koliko dugo ćemo moći da opstanemo a da ne otuđimo ono što još imamo? Kako će se ubuduće rešavati ozbiljni problemi u energetici.

U Dubaiju kao arhitekta i urbanista radi Olivera Zavišić-Ilić, koja tamo živi već nekoliko godina i projektuje za najizbirljivije ljude ovog regiona.

Romano i Enriko Rosi su među prvim investitorima došli iz Italije u Srbiju. Sada imaju tri fabrike koje zapošljavaju preko 1000 ljudi i planiraju da zaposle još 250 radnika. Do sada su ulagali svoj novac.

Jedinstveni ansambl osnivača jermenskog violiniste Hačatura Almazijana i srpske čelistkinje Tamare Savić – ansambl "Almazijan", nastupa širom sveta u najprestižnijim koncertnim dvoranama. Okuplja 20 talentovani srpskih muzičara posebnog instrumentalnog talenta. Upravo su snimili svoj video u "Sony Music". Imaju preko 150 nastupa širom sveta na svim kontinetima.

U studiju su slike koje Milan Kosanović vidi kroz svoj mikroskop.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 23. februar 2013.”

  1. Poštovana gospođo Miro, s pažnjom sam gledao prilog o Vašoj poseti fabrici obuće Romana i Enrika Rosija u kojoj se proizvodi obuća najpoznatijih svetskih brendova. Pažnju mi je privukao podatak da su plate radnika 17-35 hiljada dinara, da se radi na dnevnu normu… Ono što meni, gđo Miro, nije jasno: kakva je to plata od 17.000 din. ukoliko se zna da je državni minimalac 23.800 din. (u pričama), odnosno 8h X 115=920 X 26 radnih dana = 23.800din. Bilo je žalosno gledati Vaše sagovornike, kako kao ispred puške, a ne ispred kamere, odgovaraju kako su zadovoljni poslom, sve pod nabojem straha šta će odgovoriti, kako ne bi izgubili i tu najmanju egzistenciju za preživljavanje. S poštovanjem, Vladimir – buntovnik.

    Odgovori
  2. Poštovana i cenjena gđo Miro,
    O ispravnosti mleka ima se dosta reći. Čekam Vašu emisiju i želela bih, ako ste u mogućnosti i ako budete imali dozvolu, da se pozabavite ozbiljnom temom zloupotrebe antibiotika u stočarskoj proizvodnji. Na kongresu veterinara u nekadašnjoj Jugoslaviji koji je odrzan na relaciji Zagreb-Beograd veliki akcenat se stavljao na uticaj primene antibiotika u stočarstvu i na zdravlje čoveka.
    Upotreba antibiotika u ishrani domaćih životinja pruža mnoge koristi u stimulisanju proizvodnje i čuvanju zdravlja životinja, ali sa druge strane predstavlja i izvesnu „potencijalnu“ opasnost po zdravlje čoveka!

    Odgovori

Ostavite komentar