Mira Adanja-Polak i Vi – 19. novembar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gosti u studiju su ljudi iz Geodetskog zavoda – Nenad Tesla, generalni direktor, i njegov savetnik Mirjana Mihajlović-Timilić. Oni govore o neophodnosti uknjižbe i o tome da je vrlo važno da imovina bude upisana u katastar. Da li je proces uknjižbe spor, koje su prepreke, koliko je proces i značaj uknjižbe jasan građanima. Da li građanin može direktno to da obavi, bez pomoći advokata i agencija. Na ta pitanja odgovaraju gosti emisije.

U Beograd dolazi Svetlana Zaharova, danas, kažu, najveća balerina sveta. Sa svojim prijateljima iz Boljšoj teatra, Marinski teatra, Milanske skale i baleta iz Hamburga – nastupiće 1. decembra u Centru "Sava".

U studiju je gost Dina Jonsen – fotograf i autor knjige "Skrivena lepota", koja je umetničkom fotografijom ovekovečila balerine, glumce, pevače Narodnog pozorišta u Beogradu. Svoju knjigu "Skrivena lepota", prvu takve vrste kod nas, promovisaće svečanošću u Narodnom pozorištu u Beogradu u ponedeljak, 21. novembra. Fotografije Dine Jonson krasiće studio ovog programa.

Dragana Petković, veterinar, otišla je u Ameriku, u posetu drugarici iz detinjstva. Kako je doživela Ameriku, u koju je otišla prvi put, da li je razmišljala o tome da ostane i tamo radi svoj posao.

Dr Vesna Čemerikić-Martinović, patolog, govori o značaju i tačnosti nalaza patologa, koji daje konačnu dijagnozu. O tome šta patolog radi ne zna se dovoljno kod nas, a sud i stručnost patologa od presudnog su značaja za lečenje pacijenata od najtežih bolesti.

Upoznaćete Ejal Janilova iz Izraela koji posebnu veštinu borbe "krav maga" prenosi specijalcima širom sveta. Sada je u Beogradu, gde obučava i naše pripadnike antiterorističkih jedinica. Susret sa Samjuelom Ševasom na poligonu za obuku specijalaca pre mnogo godina u Jafi u Izraelu.

Gost u studiju je Natali Marčenko, saksofonistkinja iz Minhena, koja ovih dana nastupa u Beogradu.

Gost u studiju je Mina Lazarević, umetnik sa različitim talentima, pred početak emisije "Ja imam talenat" 20. novembra.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar