Mira Adanja-Polak i Vi – 26. novembar 2011.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je prof. Milan Nedeljković, kardiolog, koji daje informacije o najnovijim metodama u lečenju srca. Kongres je u toku i uvek je dobro čuti šta se novo preduzima kod infarkta miokarda.

Gost programa je dr Milan Janković, direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije – RATEL. Govori o smetnjama na koje se još uvek žale građani na čijim se krovovima nalaze neke antene.

U Francuskoj školi u Beogradu podeljene su diplome osnovcima i deci viših razreda. Kamera je zabeležila taj događaj.

Upoznaćete Jovanu Rakezić, učenicu prvog razreda gimnazije iz Vrnjačke Banje, koja je dobila zahvalnicu za svoje fotografije od NASA-e za učestvovanje na konkursu "Lica u kosmosu". Njene fotografije bile su zapažene.

Bili smo u stanu u kome se događala čitava priča romana Gordane Kuić "Cvat lipe na Balkanu". Gordana Kuić i dan-danas živi u tom stanu koji je verno rekonstruisan na drugom mestu kako bi se snimila serija koju gledate na RTS subotom.

Pred otvaranje Sajma nauke, videćete crteže Nemanje Vukašinovića koji rekonstruišu nekadašnji život u Lepenskom Viru, danas vrednom arheološkom nalazištu.

Alina Maklakova iz Iževska u Rusiji živeće u porodici Dejana Đorđevića, gde će sa njegovim sinom i ćerkom pohađati srpsku školu u Leskovcu i godinu dana živeti u Srbiji.

Duško Petričić i njegove karikature – koliko je važno da se smejemo?

U studiju ćete videti porcelanske skulpture austrijske umetnice Gundi Dic, čija se izložba otvara u ponedeljak u galeriji "Progres". Vajarski radovi ove umetnice trenutno su izloženi u galerijama Njujorka, Tokija, Praga, Ciriha i Los Anđelesa. Austrijski Kulturni forum je ovu umetnicu doveo u Beograd.

Slike u studiju slikara Ljubisava Milunovića

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 26. novembar 2011.”

  1. Poštovana gospođo Polak, godinama se divim Vašoj energiji, borbi za istinu, pravdu, za dovođenje stvari na pravo mesto. Godinama, iz svake Vaše emisije saznajem ponešto malo, uvek novo, i kao neiscrpna energija koju posedujete dajete mi snagu za dalje sutra. Priznaćete da je nama ovde život jako težak. Još ako vas život ponese pogrešnim, težim putem, pravednijim, e, onda se stvarno mučite. Ali, život teče dalje. Jako bih volela da Vas upoznam, da budem bar licem u lice sa osobom koja je proputovala ceo svet, sa toliko ljudi napravila intervjue, koja je jaka i, imam utisak, samostalna. Volim jake i hrabre osobe, ja sam jaka, ali ponekad nemoćna, samohrana i odgovorna majka, intelektualka koja se već godinama bori za bolje sutra. A ono nikako da dođe, a znam da sam jača od mnogih, vrednija, upornija, pametnija i šta sve još. Hvala Vam puno. Sve najbolje Vam želim u životu. Vaša Snežana

    Odgovori

Ostavite komentar