Mira Adanja-Polak i Vi – 2. mart 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju – profesor Pravnog fakulteta Oliver Antić, savetnik predsednika Republike Srbije i glavni savetnik Ministarstva spoljnih poslova, nakon posete optuženima u Hagu. Govoriće i o kriterijumima o dodeli odlikovanja predsednika Srbije strancima i otvaranju zaostavštine Josipa Broza Tita.

Upoznaćete Miroslava Dlakića, prvog od sedam pacijenata kojima su ugrađene matične ćelije koje obnavljaju oslabljeno srce. Ovaj projekat urađen je pod okriljem Mejo klinike iz Amerike. Profesor dr Andrej Terzić sa profesorom Mišom Ostojićem oformio je tim od 12 stručnjaka u Kliničkom centru Srbije i započeo ovaj način lečenja obolelog srčanog mišića kod nas. Gost u studiju je dr Marko Banović, najmlađi u timu od pre mesec dana, doktor nauka i specijalista interne medicine u Kliničkom centru Srbije.

Ambasador Izraela Josef Levi objavio je knjigu u Beogradu. "Čovek bez senke" je roman koji za temu ima deo Levijevog posla, a sve se događa u Berlinu.

U studio dolazi Biljana Cincarević nakon svoje izložbe u Njujorku. Njene slike su u studiju.

Gost u studiju je Tamara Savić, čelistkinja i jedan od osnivača ansambla "Almazijan", čiju ste muziku imali prilike da čujete u prošloj emisiji. Svoju muziku snimili su za "Sony Records", a premijerno izvođenje imali na francuskoj televiziji. Ovaj ansambl svoje koncerte priređuje širom sveta, na svim kontinentima, sa velikim uspehom.

Čućete iskustvo Tamare Živković, koja odskora živi u Italiji, o tome kako štedeti struju i koja sve ograničenja postoje u samom startu pri kupovini električnih uređaja.

Poseta Sajmu orhideja u Parizu pred najveću ponudu cveća tokom čitave godine. Na cvetnoj pijaci u Krnjači od 4. marta prodavci će izložiti svoje najlepše cveće.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 2. mart 2013.”

  1. Draga naša Miro, „Pančevac“ br. 4495 od 28. februara t. g. objavio je „U Crkvi Svetog Džejmsa u Njujorku 24. februara otvorena je samostalna humanitarna izložba slika naše sugrađanke, slikarke naive Dese Petrov Morar. Organizator ovog događaja je Udruženje žena UN“, citirala sam deo priče.
    Gledala sam danas slike u studiju slikarke Biljane Cincarević i uživala i u Vašem razgovoru sa Biljanom. Ovom porukom hoću da Vam kažem da ima još jedna, koliko ja znam, izložba u Njujorku, koja je trajala do 2. marta. Ponosni smo na našu Desu iz Sefkerina koja je poznata po svojoj humanosti. Predlažem da je upoznate. Bićete bogatiji. Mnogo Vas pozdravljam i zahvaljujem na prilozima koje nam tako nesebično darujete. Prof. Radmila Radovanović

    Odgovori
  2. Na televiziji i u životu, bar kod nas, mnogo se više zadržavamo i uživamo u „prostotama“, nego vrednim i naučnim emisijama i radnjama. Ne bih da vređam svoj narod i sebe, jer i ja pripadam tom narodu, ali moram da kažem da je to posledica toga što smo, ipak, malo prostiji i nekako nam laka zabava, bilo koje vrste, lakše prijanja za mozak nego neke ozbiljnije stvari. Znajući to, mnoge lokalne televizije to i koriste da bi narodu prikazali emeisije za laku zabavu, bez ikakve vrednosti. Ali, hvala Bogu, tu je i javni servis RTS, gde svako ko hoće da sazna nešto vredno u životu može da pronađe emisiju za sebe. Ja stavljam na super prvo mesto emisiju: „Mira Adanja-Polak i Vi“, ili ja bih je nazvao „Mi i Mira Adanja-Polak“. Zašto ovakav uvod? To je zbog toga što sam hteo da istaknem veliki značaj emisija Mire Adanje-Polak, koje koje gledam sa oduševljenjem. Pročitavši njenu biografiju, bojao sam se da bilo šta kažem o njoj, jer bih samo umanjio njenu vrednost, pa sam se zato odlučio da sa oduševljenjem pohvalim njenu emisiju i teme koje samo ona može da odabere. Danas sam pratio sa posebnom pažnjom izlaganja eminentnih stručnjaka u vezi sa matičnim ćelijama i primenom kod srčanih bolesnika, jer sam i ja jedan od takvih paćenika. Hvala Gospodu što nam je podario takvog novinara i stručnjaka!

    Odgovori

Ostavite komentar