Mira Adanja-Polak i Vi – 27. februar 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Šta nas plaši i koliko strah upravlja našim životima? Da li se strahovi nasleđuju? Gost u studiju je prof. dr Vladimir Diligenski, neuropsihijatar iz Bolnice „Dragiša Mišović“ u Beogradu.

prof. dr Vladimir Diligenski, neuropsihijatar
prof. dr Vladimir Diligenski, neuropsihijatar

Da li je grip toliko prisutan da se o njemu neprestano piše i govori. Da li ga ima više nego inače i da li treba da nas brine? Gost u studiju je prof. dr Mijomir Pelemiš, infektolog i klinički farmakolog, koji će govoriti i o značaju vakcinacije i svom dugogodišnjem iskustvu u tome.

prof. dr Mijomir Pelemiš, infektolog i klinički farmakolog
prof. dr Mijomir Pelemiš, infektolog i klinički farmakolog

Koliki je rizik započeti novi posao? O tome govori i Zoran Marković, koji je izvezao iz svoje zanatske radionice u Moskvu kapije od kovanog gvožđa. Videćete jasno pobrojane dažbine koje firma treba da plaća.

Zoran Marković i Mira Adanja-Polak
Zoran Marković i Mira Adanja-Polak

Jugoslav Pantelić, veliki poznavalac filma i zaljubljenik u svoj posao, ovih dana je postao direktor Jugoslovenske kinoteke. Otišla sam da ga posetim i čujem njegove prve utiske na novom radnom mestu i zapažanja o predstojećem FEST-u.

Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke
Jugoslav Pantelić, direktor Jugoslovenske kinoteke

Videćete i Muzej tetoviranja u Parizu koji dokazuje da je tetovaža od davnina jedna vrsta umetnosti.

Dušan Stojanović napisao je knjigu o Zoranu Radmiloviću, poznatom i voljenom glumcu koji više nije živ i koga nikada nije upoznao. Na osnovu razgovora sa Zoranovim najbližima i onima koji su sa njim provodili vreme, napisao je njegovu autobiografiju – kao da sam Zoran Radmilović priča i kao da je živ.

U studiju je mlada violinistkinja Lana Zorjan, koja violinu svira od svoje četvrte godine i koja je učestvovala na četiri međunarodna takmičenja i sa njih donela četiri prve nagrade. Sa svojom majkom govori o svemu što prati njena gostovanja i njene nastupe.

Posle otvaranje izložbe u Galeriji Stare Kapetanije u Zemunu, u studiju su slike Željka Tonšića.

slika Željka Tonšića
slika Željka Tonšića

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar