Mira Adanja-Polak i Vi – 20. mart 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Kada je kriza, da li treba uzimati kredite? Koliko trošenje onoga što nemate može da popravi ekonomsku situaciju. O tome postoje različita mišljenja. Da li prezaduženost ljudi poboljšava situaciju? Da li je onda slika standarda lažna? Gost je dr Vladimir Krulj, profesor na Fakultetu za ekonomiju i finansije i administraciju.

Gost emisije je Katarina Jovanović, novi direktor Opere Narodnog pozorišta. I sama umetnik, operska pevačica međunarodnog renomea, prihvatila je odgovornu funkciju u Nacionalnom teatru. Koliko je nova uloga specifična? Kako miri obaveze u Beogradu sa obavezama gde nastupa širom sveta na operskim scenama.

Izložba posvećena glumici Brižit Bardo privukla je pažnju velikog broja posetilaca u Parizu. Prikazane su njene slike, filmovi, intervjui. Njena menadžerka Olga Horstig bila je njena dugogodišnja najbliža prijateljica i savetodavac. Čućete šta je govorila o svojoj štićenici.

Na predstojećoj aukciji u Madl’Artu pojaviće se dva eksponata koja imaju svoju predistoriju. Oba eksponata snimljena su u posebnim reportažama pre mnogo godina. Do danas nisu bila nuđena na prodaju. Jedan su stubovi koji su posebno bili pravljeni za veliku međunarodnu izložbu u Parizu 1925. godine, kao eksponati u Paviljonu Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca, a delo su hrvatskog vajara Roberta Franges Mihanovića, a drugi eksponat je slika Stjepana Fjodoroviča Kolesnikova koja predstavlja raritet, a u posedu je jednog beogradskog kolekcionara.

Ovih dana prijatelji Jelene Šantić, balerine Narodnog pozorišta, okupiće se u Muzeju istorije Jugoslavije da obeleže deset godina od njene smrti dodelom nagrade iz njenog fonda, predlogom za obeležavanje parka i predsavljanjem knjige "Jeleni – prijatelji".

Valentina Tirmenstajn bila je sa svojom grupom u Dubaiju,  gde su domaćini ugostili mnoge muzičke zvezde. Nastupali su po šoping-molovima, motivišući ljude da kupuju u što prijatnijoj atmosferi, a u studiju ćete čuti numeru koja se posetiocima u Dubaiju najviše dopala.

Videćete gde je otišao klavir koji je poklonila Ljiljana Milojica Mariji Godjevac. Ovaj gest gospođe Milojice zaslužuje našu zahvalnost i divljenje.

Knjiga o Petru Lubardi Zdravka Vučinića.

Koncert grupe "Tokio Hotel" u Beogradu.
 
Cvrkut ptica nagoveštava proleće.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 20. mart 2010.”

  1. Draga Miro, pogledala sam vašu emisiju danas. Zastao mi je dah kada sam videla i cula kako ste konkretno i jasno dali prikaz prave ekonomske situacije kod nas i niste dozvolili gostu da skrene sa teme i diplomatski nas prevede žedne preko vode. Pomislila sam u sebi kako je lepo kad neko sa jakim likom i delom stane na stranu običnog građanstva. Lepo je sto pomažete talentima i sto kroz Vas upoznamo svaki kutak planete. Ostanite i dalje tako hrabri i originalni jer nam u zemlji izgubljenog morala dajete volju da zivimo i onda kada nam je jako teško. Srdačan pozdrav.

    Odgovori

Ostavite komentar