Mira Adanja-Polak i Vi – 29. septembar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je Slavica Đukić-Dejanović, ministar zdravlja Srbije, koju pitamo sve ono što nas muči.

Videćete ekshumaciju posmrtnih ostataka kneza Pavla, kneginje Olge i njihovog sina Nikole Karađorđevića na Ruskom groblju u Lozani u Švajcarskoj. Njihovi posmrtni ostaci biće preneseni u Srbiju i sahranjeni uz sve državne počasti u crkvi svetog Đorđa na Oplencu. Gost u studiju je Katarina Oksenberg, unuka kneza Pavla.

U studiju će biti izložene slike Mome Kapora iz privatne kolekcije koje do sada nisu bile izlagane, a dom Mome Kapora, po rečima njegove supruge Ljiljane Kapor, postaće spomen dom u koji će njegovi poštovaoci dolaziti da vide ambijent u kom je ovaj umetnik stvarao do poslednjeg časa.

Gost u studiju je Živorad Vasić, direktor hotela i poslovnih prostora Delta Real Estate na pragu novih izazova dok se rekonstruiše hotel "Kontinental" u Beogradu i sada renovira hotel "Park".

Mina Jurišić nam govori o ostvarivanju svog sna da se upiše u najprestižniju školu za bisnis u svetu u Parizu koja ima vekovnu tradiciju. Čemu se nada, šta planira i kako vidi svoj život sa diplomom te škole?

Imamo i poseban pozdrav grupe "Brit Flojd" iz Londona koja ima koncert 2. novembra u Sava centru.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

2 komentara na “Mira Adanja-Polak i Vi – 29. septembar 2012.”

 1. Poštovana gospođo Miro!
  Gledam Vašu emisiju kad god imam vremena jer je jedna od najboljih na TV, ali da ne hvalim puno, konkretno, u emisiji od 29. 9. 2012. jedan od gostiju Vam je bio Živorad Vasić sa pričom o hotelima u Bg. Molim Vas da mi odgovorite na koji način možemo ostvariti kontakt sa dotičnim gospodinom pošto je rekao da mu se jave mladi ljudi sa fakultetom, koji govore strane jezike i imaju iskustvo u hotelijerstvu. Znam jednu osobu koja ispunjava uslove, a treba joj posao u Bg jer se preselila iz NS, gde je bila direktor butik hotela Arta. Trenutno je direktor hostela Big na Dorćolu, ali znam da ima veći kapacitet.
  Srdačan pozdrav i unapred hvala!

  Odgovori
 2. Poštovana gđo Polak,
  Slušao sam Vašu poslednju emisiju o Vašem humanitarnom radu i pomoći deci – muzičarima, pa imam predlog za harmoniku koju imate za doniranje za dete koje Vam preporučujem: Nikola Caranović, rođen 10. maja 2001. g. u Negotinu, redovan je učenik 3. razreda Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Negotinu. Muzički izuzetno nadareno dete, već je osvojio dosta nagrada na republičkim i međunarodnim takmičenja i muzičkim festivalima. Samo u školskoj 2011/12.god. na svim takmičenjima na kojima je škola mogla da ga pošalje osvajao je prve i druge nagrade (na republičkom festivalu MŠ Srbije, republičko takmičenje, festival harmonike u Smederevu, Nišu, Zaječaru, Negotinu) i postao je najuspešniji učenik u svojoj kategoriji.
  Međutim, kako je Nikola rođen u porodici nezaposlenih roditelja, odnosno u porodici koja se nalazi u stanju stalne socijalne potrebe, ista nije u mogućnosti da obezbedi sredstva za iole kvalitetnu harmoniku, koja je našem malom sledbeniku Mokranjca neophodna za dalje pohađanje muzičke škole i muzičkog obrazovanja.
  Kao škola, apelujemo na sve ljude dobre volje da pomognu u nabavci preko potrebne harmonike baritonke sa kabinom za našeg Nikolu.
  Direktor MŠ Negotin
  Voja Kožicić-064/808 2719
  ili 019/545-321

  Odgovori

Ostavite komentar