Mira Adanja-Polak i Vi – 23. januar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a

U prihvatilištu za odrasla i stara lica gde su smešteni oni koji više nemaju gde, koje niko neće, koje je porodica odbacila, koji nemaju sredstva za život, a sve ih je više – sagledava se jedna druga strana života. Zato je važno uvek to imati u vidu. Ko god donosi odluke koje imaju uticaja na život drugih mora da obiđe ovaj centar.

Gost u studiju je Gordana Matković, kojoj je socijalna zaštita osnovno zanimanje u Centru za liberalno-demokratske studije. Pitamo je kako se rešava siromaštvo? Da li postoji automatska zaštita države onih koji su ostali bez posla, bez novca, bez ičega? Kako je u drugim državama?

Romano Rosi, Italijan koji već duže vreme poseduje fabriku u Srbiji, govori o investiciji i uslovima poslovanja kod nas i o tome kako vidi investiranje i sigurnost svog posla u Srbiji.

Milena Zevu, koja izlaže slike u studiju – učestvovala je na aukciji u Monte Karlu, gde je njeno delo prodato u humanitarne svrhe. Ovih dana je upoznala i čoveka koji je kupio njenu skulpturu orla optočenog kristalima.Na nedavnoj aukciji u Dubaiju u organizaciji "Amfara" slika Merilin Monro prodata je za 65.000 dolara. Novac će otići za obolele od side.

Gost emisije je Dragan Bujošević, glavni i odgovorni urednik lista "Politika", koji će malim jubilejom u ponedeljak obeležiti 106 godina postojanja. Koliko je teško održati se u vremenima kada je profit najvažniji? Kako prevazići teškoće i izboriti se za opstanak?. Da li je to uspelo sličnim listovima u Evropi?

Nedavno je održan međunarodni skup hotelijera u "Kontinenatlu" u Beogradu? Šta su poručili hotelijeri iz sveta? Da li će nekadašnji "Interkontinental", sada "Kontinenetal", ući u neki od svetskih lanaca hotela? O tome govori Živorad Vasić, direktor "Kontinentala".

Milan Kosanović ima svoj svet. On u svakodnevnim stvarima nalazi čaroliju. To je njegov beg od stvarnosti koja mu se ne dopada. Njegov rad nije ostao nezapažen i on uskoro odlazi u Ameriku, kako kaže, "preko jednog jajeta".

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar