Mira Adanja-Polak i Vi – 30. januar 2010.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Jedan mail i istinito kazivanje odvelo je ekipu u Smederevo, u neverici. Da li je moguće ono što ćete videti. Da li je moguće da se prema živim stvorenjima može tako postupati? To jesu psi, ali osećaj za živo biće je tu na velikom ispitu.

Susret sa Eli Vizelom, američkim piscem i dobitnikom Nobelove nagrade za mir, kazuje da se samo sećanjem na prošlost može ići u budućnost. O tome se mnogo govori ovih dana povodom obeležavanja holokausta.

U Ateljeu 212 priprema se čuveni mjuzikl "Kosa", izveden pre 40 godina upravo u ovom pozorištu.

Bojana Nikitović, kostimograf Narodnog pozorišta,  učestvovala je u izradi kostima za operu "Toska" u Metropoliten operi u Njujorku, kao asistent Milene Kanonero,  koja je za kostime u filmu "Marija Antoaneta" dobila Oskara; Bojana je bila prvi asistent pri izradi kostima.

Ljiljana Milojica poklanja klavir talentovanoj mladoj osobi  koja nema mogućnosti da ga kupi.

Objavljujemo ko je sve pomogao Centru za prihvat starih napuštenih lica u Beogradu, u Kumodraškoj ulici 226.  Njihov telefon je 2466-996 – pomozite i vi ako možete!

Upoznaćete Željka Jokića, antropologa koji živi sa indijancima u Amazonu, u potpunoj divljini. Došao je da poseti roditelje i ispričao svoje doživljaje.

Koncert posvećen Tošetu Proeskom izazvao je veliko interesovanje. Njegova gitara je još uvek u njegovoj sobi. Sećanje na Tošeta Proeskog.

Sve je manje vremena za šetnju sa decom. Tempo života se promenio. O tome govori susret sa Olgom Hrvačanin, koju smo sreli tokom snimanja, na snegu.

U studiju je Dragan Stojev, novinar koji prati finansijska zbivanja. On će dati nekoliko saveta: šta ne treba raditi, kako voditi kućni budžet, kako se ponašati kada evro raste i koliko to utiče na svakodnevni život?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 30. januar 2010.”

Ostavite komentar