Mira Adanja-Polak i Vi – 23. januar 2016.

Subota, 12:33, Prvi program RTS-a, uživo

U vreme klizavica opravdan je strah od pada i loma kostiju. Slomiti ruku, nogu, kuk – velika je muka. Dr Zoran Blagojević, specijalista ortopedske hirurgije sa Instituta na Banjici – gost je u studiju i govori o samim operacijama i o tome kako posle operacije.

U goste dolaze i dva montera EPS-a iz Knjaževca koji se po snegu i ledu veru na dalekovode. Tomislav Lakić i Saša Milošević govore o specifičnosti tog posla. Mi mi obično viđamo samo na snimcima, na neverovatnim visinama kako popravljaju kvarove na mreži.

Tomislav Lakić i Saša Milošević - monteri EPS-a
Tomislav Lakić i Saša Milošević – monteri EPS-a

Dušica Bijelić, operska pevačica, među zapaženim je velikim talentima u Velikoj Britaniji. Njoj je ovaj program posvetio i posebnu emisiju u seriji „Ekskluzivno“. Zahvaljujući posebnosti glasa, Dušica Bijelić pevala je i u Kovent Gardenu u Londonu. Gost je u studiju. Sada je u Beogradu, nakon serije gostovanja po svetu i nedavne premijere u Tršćanskoj operi.

Foto: Fabio Parenzan
Foto: Fabio Parenzan

Šta je sa imovinom Karađorđevića? Saznaćete i koja je sudbina Belog dvora. U studiju je Strahinja Sekulić, direktor Agencije za restituciju, sa novim dokumentom.

Foto: Wikipedia/Panoramio
Foto: Wikipedia/Panoramio

Zavirićemo u najnovije izdanje Evro buka. To je “Biblija u 365 priča i slika”, koju je ilustrovao slikar Nebojša Đuranović. Slike iz njegovog autorskog opusa nalaze se u studiju. Priče u Bibliji, iz Novog i Starog zaveta, prilagodila je za mlade i decu Svetlana Kurčubić Ružić.

Biblija u 365 prica i slikaVidećete koliko je važno sačuvati uspomene na neka prošla vremena jer se tako čuva i tradicija.

Saznaćete gde se sve u svetu prikazivala izložba Rimski imperatori na tlu Srbije iz Viminacijuma.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar