Mira Adanja-Polak i Vi – 16. januar 2016.

Subota, 13:00, Prvi program RTS-a, uživo

Majkl Kirbi, američki ambasador u Srbiji, krajem ovog meseca odlazi iz Srbije. Šta je naučio u Srbiji? Šta je ono što će pamtiti? U svom beogradskom domu, tokom novogodišnjih praznika, pred svoj odlazak – razgovarao je sa Mirom Adanjom-Polak.

Ko će da nas upozori na rizike kada hoćemo da uzmemo kredit? Ko će da nas podseti na odgovornost potpisa koji stavljamo na dokument o uzetom kreditu, kao i na činjenicu da kredit moramo da vratimo? Da li postoje službe koje se bave odvraćanjem građana od riskantnih zaduživanja? Gost u studiju je Veroljub Dugalić, predsednik Udruženja banaka Srbije.

veroljub dugalic

Ovih dana videli smo priloge o ruskom ortopedu Dmitriju Popkovu, koji je spasao nogu dečaku posebnom Ilizarovljevom metodom. U čemu se sastoji Ilizarovljev metod i kako se primenjuje – govoriće dr Branko Stefanović iz Ortopedske bolnice na Banjici.

ilizarov metodSlike i 400 dela Pabla Pikasa izložene su u pariskom Gran paleu. Ta izložba je poseban svetski događaj jer prati Pikasov rad i postepeno stvaranje mita o njemu.

picasso 3

Sećate li se Titovog broda „Galeb“, kojim je Tito plovio po svetu? Gde se danas nalazi taj brod, kako on izgleda i šta se sa njim dešava? Da li taj brod danas ima neku vrednost? Ko je za njega zainteresovan i da li ga treba sačuvati?

galeb za sajt

Videćete naše jedriličare koji su samostalno nastupili na međunarodnom takmičenju „Katamaran kup“ u Grčkoj.

U studiju su slike mladih umetnika kojima je „Niš art fondacija“ otkupom na konkursu ukazala poverenje i ohrabrila ih u daljim planovima, podržavajući njihov talenat otkupom i izložbama u proteklih deset godina.

Gost u studiju je Mijailo Stojčić, koji je pre tri godine dobio klavir od porodice Marić i, zahvaljujući mogućnosti da svakodnevno vežba, postigao zapažene rezultate, upisao muzičku školu i želi da postane pijanista.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar