Mira Adanja-Polak i Vi – 24. novembar 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je dr Zlatibor Lončar, direktor Urgentnog centra Kliničkog centra Srbije. Šta je zatekao, šta će menjati, šta ga sada muči.

Prvi čovek nacionalne avio-kompanije iz Katara, Akbar Al Baker, povodom 121 destinacije u Beogradu objašnjava kako su postali za kratko vreme najprofitabilnija i najbolja avio-kompanija u svetu sa flotom od 120 aviona i čekanjem narudžbine od 250 najsavremenijih letilica, i sve to za 15 godina.

Kuća Petra Lubarde je novi izložbeni prostor Beograda. Kuća u kojoj je živeo slikar rekonstruisana je tako da posetilac može da se upozna sa životom ovog velikog umetnika koji je tu stvarao.

Dina Jonsen, umetnički fotograf, prepoznatljiva po nedavno objavljenoj knjizi fotografija umetnika u Narodnom pozorištu "Skrivena lepota", autor je novih fotografija značajnih stvaralaca među kojima su Predrag Ejdus, Milica Mandić, Goran Bregović, princeza Jelisaveta Karađorđević, Nebojša Glogovac, Emir Kusturica. Objavljuje ih u knjizi "Beograd", koja će ovih dana biti predstavljena. Živeći u Beogradu nekoliko godina, napravila je svoj izbor ličnosti koje je fotografisala i intervjuisala. Neke od fotografija videćete u studiju.

U studiju su male balerine koje pohađaju školu baleta Nacionalne fondacije za igru Aje Jung.

Videćete instrumente koje smo dobili od gledalaca darodavaca za decu od pet do osam godina i koje darujemo deci tog uzrasta.

Videćete jedan arheološki eksperiment koji pokazuje rekonstrukciju neolitske peći u Vinči.

Skarlet Baptista živi u Beogradu. Rodom je iz Mumbaja, Indija. Slikar koji stvara svoje slike u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 24. novembar 2012.”

  1. Gospođo Polak, želim pre svega da pozdravim Vas lično i da kažem da ste kao i uvek i ovoga puta imali jako kvalitetne i zanimljive goste. Izdvojio bih, kao dugogodišnji radnik u zdravstvu, direktora Urgentnog centra, dr Lončara kao čoveka od koga sa razlogom svi zaposleni u Urgentnom centru očekujemo mnoštvo promena koje će unaprediti uslove rada, kao i kvalitet lečenja u ovoj elitnoj srpskoj ustanovi. Nikada se nije desilo da jedan direktor Urgentnog centra ima takvu podršku zaposlenih kao što je sada ima dr Lončar. Uveren sam da će Vas kada sledeći put bude gostovao impresionirati inovacijama koje će uneti u naš zdravstveni sistem.

    Odgovori

Ostavite komentar