Vaša pisma iz 2015. godine

Poštovana gospođo Miro, obraćam Vam se ličnim imenom, iako Vas veoma poštujem i veoma se divim Vašem radu i Vašem profesionalnom novinarstvu. Moje je zadovoljstvo i čast koje moram da podelim sa Vama da ste Vi novinar koji je istinski dijamant ove zemlje, ali i nada da spas postoji. Možda je trebalo da Vam roditelji nadenu ime Nada, jer ste Vi nada Srbije u to da kultura nije mrtva, da spas postoji i da mi mladi imamo koga da sledimo. Ali i ovako, Vaše je ime Mira, upućuje nas na mir, toleranciju, ljubav i praštanje. Draga Miro, nastavite istim stopama, budite Vi onaj okidač koji će uvek podsećati narod da prave stvari i dubinske vrednosti nikada ne umiru. S poštovanjem – Slobodanka Dragičević, profesor nemačkog jezika i književnosti, Novi Sad, 10. decembar 2015.

Draga Miro, Vi ste melem za dušu! U ovo vreme, kada na televiziji mogu samo da pogledam Slagalicu i Dnevnik, toliko se radujem suboti zbog Vaše emisije. Vaša energija je i gledaocima veliki pokretač, a Vaši saveti korisni, ideje inspirativne. Doživljavam Vas kao jako organizovanu i poslu predanu ličnost, i sebe želim u tom pravcu da razvijam. Puno Vas pozdravljam, želim Vam dobro zdravlje, sve ostalo ćete već sami! – Jelka Panić (37 godina), mama 4 dece i profesor ruskog jezika, 25. novembar 2015.

Uz srdačan pozdrav, želim da Vam zahvalim za predivnu TV emisiju koju sam upravo netremice odgledao na programu RTS-a. Svaki gost, svaka tema, sve ultra aktuelno, veliko znanje i sreća za sve nas gledaoce, kako u Srbiji, tako i u regionu i širom sveta, u diaspori.Posebno ste me obradovali reportažom iz Kine. Tačno pre 10 godina, bio sam u takvoj delegaciji gost sa predstavnicima medija iz Evrope, tada sam, po povratku iz Severne Amerike u rodnu Srbiju, bio autor i voditelj TV emisije „Upakovana nostalgija“ (Srbija i svet). Kada sam se vratio u Beograd, sa mnogo snimnjenog video-materijala i fotografija, niko nije verovao da je to Kina. Kasnije, kada sam jedno duže vreme, 2008, bio u Šangaju, kao i na Olimpijadi u Pekingu, postao sam veliki poštovalac tradicije, kulture i umetnosti, ne samo privrednog rasta savremene NR Kine. Želim Vam da worldwide novinarski brand MIRA ADANJA POLAK traje na radost svih nas poštovalaca i gledalaca širom Srbije i sveta. – Miša Ćirić, Čikago, 21. novembar 2015.

Aktuelno, sistematično, istinito. To je ono što me vezuje za Vašu emisiju, ma u kojem terminu je gledala. Što se tiče prve teme, moj pristup se fundamentalno razlikuje od opštih stavova. Bombe neće poraziti ove zlikovce. Umesto što opisuju, vode kao visokoobrazovane „mozgove“, treba reći istinu, naročito  mladim neiskusnim masama, objašnjavati  suštinu  postojanja  takvih  organizacija. Ko su njihovi podanici? Siromaštvo, neukost, nepismenost, narkomanija i druge negativnosti  koje  odmalena  prate  mlade celog sveta idealna su osnova za ispiranje  mozgova  lažima, iskrivljenim  tumačenjima Kurana i islamske vere uopšte. Da sam neko, pozvala bih najumnije, najobrazovanije ličnosti  islamske veroispovesti celog sveta da se naukom, znanjem i dobrotom suprotstave  ovom zlu. Dugotrajan proces, reći ćete, ali je jedini koji donosi sklad u svetu  čiji je opstanak ugrožen.S  poštovanjem – Stanka Drecun, penzionerka, 21. novembar 2015.

U subotu sam gledala Vašu emisiju o Indiji i osetila potrebu da Vam se zahvalim na svim dosadašnjim, a i budućim emisijama koje ćete snimati.S poštovanjem – Svetlana Stojanović, Sremska Mitrovica, 2. avgust 2015.

Volim da Vas gledam i uživam u svakoj Vašoj emisiji, dugi niz godina sa Vama se družim preko TV-a i smatram Vas svojom dragom televizijskom prijateljicom. – Radmila Keča, Leskovac, 1. avgust 2015.

Pratim Vaš rad još od malih nogu, cela porodica je uživala gledajući Vaše emisije, intervjue i reportaže. Uvek energični, kratki i sadržajni. Dobili ste mnogo pohvala i priznanja za svoj rad, moja pohvala je jedna više. Dobri ste ma gde uradili intervju ili reportažu,  ali ipak najbolji kada je u pitanju Bliski istok. Primer ste mojoj deci da neko može da uspe u ovoj zemlji radom i pameću. Iskren i srdačan pozdrav – Dragan, Kraljevo, 24. jun 2015.

Već vam dugo vremena želim pisati jer sam oduševljena vašom emisijom. Divan je izbor vaših tema i sagovornika, zahtjevate kratke i jasne komentare, ne odugovlačite sa dijalogom, ukratko, vaše su emisije vrlo zanimljive i privlačne. Posebna vam je i galerija, koja je ono, što bismo rekli, tačka na i, a upotpunjuje kompletan dojam divne emisije. Zato me ne čudi što ste dobili nagradu „Kapetan Miša Anastasijević“, na kojoj vam iskreno čestitam. Živim u manjem mjestu u Sloveniji, gdje mi je TV veliki prozor u svijet. Mladost sam provela u Sarajevu, sada sam u penziji i volim gledati TV programe iz studia bivše YU. Želim vam još puno uspjeha u radu. Vaša vjerna gledateljica – Maja Gregorič, Slovenj Gradec, Slovenija, 25. april 2015.

Draga Miro, povodom divnog priznanja koje ti je dodeljeno za zaista visoko kvalitetan rad, primi moje prijateljske čestitke u želji da još dugo stvaraš svoje televizijske emisije koje su nešto najzanimljivije i najkvalitetnije što možemo gledati. Iskreno prijateljski – Milorad Miki Savićević, Beograd, 14. april 2015.

Gledam Vaše emisije redovno i uvek se iznova divim Vašem entuzijazmu i predanosti sa kojom radite sveku emisiju. Ovim putem hoću da Vam izrazim divljenje,jer ste nenadmašni u svom poslu. Svaka je emisija veoma interesantna i poučna. Neumorni ste i zato Vam se posebno divim. Nastavite tako da nas i dalje impresionirate. Želim Vam svako dobro. Srdačan pozdrav – Ljubinka Jovičić, 15. mart 2015.

Iako dosta mlad, koristim svaku priliku da gledam Vaše emisije, što uživo što preko interneta, koji ovekovečuje Vašu blistavu karijeru, kako novinara tako i humanog čoveka koji se svojim snagama trudi da uradi ono što retko ko radi u Srbiji. Naime, zadivljuje me Vaša crta ličnosti kojom motivišete mlade naraštaje. Jedna od mojih želja jeste da Vam izrazim ogromno divljenje i zahvalnost zbog toga što svojim emisijama prosvećujete narod i time ostavljate neizbrisiv trag jednog od najboljih novinara u istoriji Srbije. S poštovanjem – Dušan Trendafiloski, Beograd, 1. februar 2015.

Poštovana gđa Miro, nakon današnje emisije, koju inače vrlo rado gledam kada mi vreme dozvoli, morala sam da Vam zahvalim za divan prilog o glumici Vesni Malohodzić. To je jedna divna, topla, a u isto vreme potresna priča iz usta jedne prelepe i predivne žene, koju bolest nije uspela da izmeni, nego da je oplemeni. Prilog je divan i treba ga reprizirati mnogo, mnogo puta. Možda će ga tako čuti i oni koji pokušavaju da umanje sve vrednosti, osobine i vrline divnih ljudi, kojih, na sreću, još uvek ima. Srdačan pozdrav – Ljiljana Tadić iz Niša, 17. januar 2015.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar