Mira Adanja-Polak i Vi – 27. jun 2015.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Povodom tri teroristička napada u jednom danu, gost u emisiji je prof. dr Dragan Simeunović, međunarodni ekspert za terorizam. Koliko se takvi napadi mogu predvideti?

U emisiji ćete čuti kako će se rešavati pitanje brojnih izbeglica koje nadiru u Srbiju.  Ovaj problem nije samo naš, sa njim se susreću i druge evropske zemlje. Pritisak velikog broja izbeglica zabrinjava i zato pitamo Ivana Gerginova, pomoćnika komesara za prihvat, zbrinjavanje, readmisiju i trajna rešenja, kako će se ovo pitanje rešavati i koliko smo spremni za to.

Videćete starorimski mozaik nedavno restauriran u Budvi. Mozaik nam je pokazala Biljana Brajović, direktor Muzeja i galerije Budve.

Dok sam bila u Indiji, posetila sam treću po veličini fabriku u svetu koja proizvodi traktore i nalazi se na jugu Indije, u državi Tamiladu, u mestu Madurai.  Ova fabrika ima dugogodišnju saradnju sa našim IMT-om. Ta saradnja traje još od 1964. godine. Upoznala sam predsednicu ove korporacije Maliku Srinivasan, koja je jedna od deset najuticajnijih i najuspešnijih žena u poslovnom svetu Indije. Bilo je lepo sresti nekoga ko dobro poznaje Srbiju.

Mallika Srinivasan at Madurai

Mira Jevtić, naša čuvena pijanistkinja i jedan od osnivača Festivala „Likovi savremenog pijanizma“ u Sankt Peterburgu – nedavno je nastupala u Marinski teatru sa simfonijskim orkestrom pod dirigentskom palicom Valerija Gergijeva, najvećeg dirigenta sveta. Izvela je na put veliki broj veoma talentovanih muzičara i dala im je šansu da se pokažu na velikim scenama u svetu.

mira jevtich0x450

Gost emisije je Marko Đorđević, bubnjar i kompozitor, koji već dvadeset godina živi u Njujorku. Sada je u Beogradu. Magazin „Modern Drummer“ naziva ga bubnjarem svetske klase i istinskim inovatorom.

bubnjar marko djordjevic2

Sada svi znamo da je Tito voleo automobile,  a znamo i da je imao svoju kolekciju zanimljivih vozila. Tome je i posvećena knjiga „Titovi automobili“ u izdanju Službenog glasnika pisca Miroslava Milutinovića.

tito automobil

Slike u studiju su platna nedavno preminulog Slobodana Sotirova.

Videćete tradicionalnu zabavu pred početak Vimbldona u All London Club-u, gde je bila i Ana Ivanović sa verenikom i Jelena Janković.

Naše košarkašice na putu za zlatnu medalju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar