Mira Adanja-Polak i Vi – 6. februar 2010.

Subota, 13:55, Prvi program RTS-a, uživo

Ana Ivanović je u Beogradu. Razgovaram sa ovom prelepom mladom devojkom, ponosom našeg tenisa, koja je proglašena za najlepšu teniserku na svetu, o svemu što je interesuje i o čemu razmišlja. Kada dođe kući, svojima, u Beograd, kako se oseća, šta voli da radi, koga da vidi, šta da pojede. Videti je među nama je velika radost.

Gost emisije je Predrag Urošević, pisac koji je 1984. objavio roman "Tihana iz Erga". Film "Avatar" ima istu temu, istu ideju, slične junake. Da li je našem piscu Holivud ukrao ideju? Kako se to moglo dogoditi i kada?

Gost u studiju je Tanja Jeremić, direktor "Eurosalona",  koja obaveštava mlade talentovane dizajnere o tome da mogu poslati svoja dizajnerska rešenja sofe, a da će stručna komisija izglasati najbolja dva rada, čiji će autori u aprilu otići u Milano i posetiti Sajam nameštaja.

Čućete Pola Janga, koji uskoro ima koncert u Beogradu.

Jelena Davičo imala je zapaženu izložbu na kojoj je prikazala orginalna rešenja u dizajnu nameštaja.

Videćete ulicu Paje Jovanovića u Beogradu i Vršcu, gde se ovaj veliki slikar rodio.

Mladen Maraš, osnivač galerije "Dar-Mar", galerista i kolekcionar, prikazuje u studiju samo deo slika 15 velikih umetnika koje će izložiti u ponedeljak, u 19 sati, u galeriji "Progres" u Beogradu. Tu su velika imena srpskog slikarstva.

Videćete koliki je značaj kuće koja je izgrađena za teško obolelu decu od leukemija u okviru Instituta za majku i dete na Novom Beogradu. Koliko lična inicijativa može da mobiliše dobru volju svih. Humanitarna akcija sakupila je preko pola miliona evra, što je najveća količina novca sakupljena u humanitarnoj akciji ličnom inicijativom.

Izložba fotografija u Britanskoj biblioteci – Oskar Vajld.

Sviranje gitare u četiri ruke.

Farbanje Ajfelove kule.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar