Mira Adanja-Polak i Vi – 31. oktobar 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

Gost emisije je kardiolog prof. dr Zorana Vasiljević,  načelnik Urgentne kardiologije Kliničkog centra Srbije. Govoriće o tome kako da sačuvate srce, kako da izbegnete infarkt, kako da zaobiđete činjenicu da su mnogi u porodici imali problema sa srcem. Da li se uvek treba okretati najnovijim tehnologijama, koliko puta u godini treba ići na pregled kod kardiologa, da li je stent o kome se govori rutinska intervencija? Ako i Vi imate pitanja, možete ga poslati ovde.

Kakav je ovo grip? Da li je drugačiji od onoga koji se pojavljuje svake godine? Koliko je opasan? Da li ima mesta za paniku? Kako izgleda pacijent sa komplikacijama od gripa? Na šta treba obratiti pažnju? O tome govori prof. dr  Miomir Pelemiš, direktor Klinike za infektivne bolesti Srbije, koji je gost u studiju.

Videćete i čućete Ivana Predojevića, koji je dobio na poklon klavir preko ovog programa. Klavir je Ivanu poklonila Dubravka Stajić, i to na Zvezdari, u svom dvorištu. Za tu priliku, u Beograd je došla i Ivanova majka iz Rače Karagujevačke. Ona je suznih očiju pokazala sva priznanja koja je njen sin Ivan, sada student na Muzičkoj akademiji, dobio tokom čitavog svog školovanja.

U gostima je Nataša Tasić, operska pevačica, nakon svog nastupa u Ljubljani. Osvojila je treću nagradu u Italiji. U studiju je na klaviru prati Saša Knežević, koji je takođe dobio nagradu u kategoriji pijanista u Italiji.

Veljko Medić, novinar, govori o akciji hapšenja dilera droge u Srbiji.

Videćete neobične hotele u svetu.

Gost u studiju je Jelena Beba Balašević. Govori o svom pozorišnom projektu posvećenom Eženu Jonesku "Ćelava pevačica".

Videćete najneverovatniji aerodrom koji se nalazi u Gibraltaru.

Slike u studiju izlaže Dušan Đukarić, koji trenutno ima izložbu u Beogradu.

Gost u studiju je Đorđe Varda, gledalištu poznat iz emisije "Uspeti u pariskom Ricu", koji je proglašen i u ovoj godini za najkreativnijeg i najboljeg dizajnera cvetnih aranžmana u Evropi. Priznanje mu je uručeno ovih dana u Parizu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar