Mira Adanja-Polak i Vi – 4. april 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

U gostima su dva interventna kardiologa – prof. dr Milan Nedeljković i doc. dr Aleksandra Aranđelović povodom skupa interventnih kardiologa čiji je inicijator akademik Miodrag Ostojić. Klinički centar će tako objediniti sve sale za interventnu kardiologiju u Srbiji, gde će veliki broj stručnjaka iz sveta koji će biti u Beogradu zajedno sa svojim kolegama u našoj zemlji pokazati i najnovija dostignuća u ovoj grani medicine koja spašava pacijenta od najtežih opracija na otvorenom srcu nakon infarkta. Sve što se viđa na svetskim kongresima biće nedelju dana u Beogradu.

Na jednoj prijatnoj večeri druženja Beograda, Pirana i Portoroža Miroslav Luci, ambasador Slovenije u Beogradu, će najaviti nove vizne olakšice za sve one koji putuju u Sloveniju, dajući tako značaj prijateljstvu Slovenije i Srbije.

Imaćete prilike da vidite jednu retku sliku Kolesnikova iz kolekcije antikvara i kolekcionara Dragana Spasojevića koji će i govoriti o tome kako prepoznaje falisifikate i kako se od njih zaštititi. U studiju su slike jednog španskog i jednog italijanskog slikara koje je Dragan Spasojević kupio u Americi, jer su mu se mnogo dopale.

U Beogradu se trenutno nalazi Ana Šekularac, modni kreator koji već duže vreme živi u Londonu gde ostvaruje zapaženu profesionalnu karijeru. U Beogradu sprema i svoju autorsku reviju za predstojeća modna zbivanja. U razgovoru sa njom uveravamo vas u njenu izuzetnost.

Da se moda oduvek pratila i da su postojali modni trendovi čućete od Mikice Đorđevića koji je oblačio mnoga važna imena sa estrade i politike.

U gostima je Slobodan Trkulja, magistar muzike koji svira na ukupno 15 instrumenata. U studiju svira na gajdama, jermenskom duduku, okarini, klarinetu.

Upoznaćete i velikog flamenko igrača Kortezea koji ima mnogo obožavalaca širom sveta.

Gost u programu je Mima Madžarac, student Više tekstilne škole, koja je sa svojim koleginicama kao  inspiraciju imala španski tradicionalni kostim. Videćete par modela u studiju.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar