Mira Adanja-Polak i Vi – 28. mart 2009.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a

U emisiji ćete čuti beogradski kvartet harfiLjiljana Nestorovska, Ana Pavlović, Dijana Sretenović i Milena Stanišić. Tako retko možemo da ih čujemo. To nije samo njihova želja već i želja mnogih koji uživaju u zvucima ovog savršenog instrumenta. Izvođenje u programu svakako će vas okrepiti i opustiti.

U studiju će biti izložene muzejske kopije čuvene slikarke Tamare de Lempicke, najpoznatije i najprepoznatljivije slikarke iz perioda između dva svetska rata. Slike su u studiju zahvaljujući kolekcionaru i galeristi Draganu Spasojeviću, koji će nam govoriti o prepoznavanju falsifikovanih slika i pokazati jednu retku sliku Kolesnikova.

Balet Monte Karla koji otvara Festival igre u Beogradu posetili smo u matičnoj kući i razgovarali sa Žanom Kristofom Majoom. Na sceni tog baleta nastupali su Nežinski, Ana Pavlova, Žorž Balansin. Ovo je prva poseta Baleta Monte Karla Beogradu.

Sećate se emisije "Karta u jednom pravcu", u kojoj ste upoznali Dejana Grubanova iz Dominikanske Republike. Tamo je cenjen i uspešan kao jedan od direktora prestižnog lanca hotela "Iberostar". Snimili smo ga kada je sa svojim bratom došao kući, u malo selo Sanad. Posle emisije, primio je mnogo pisama i mejlova. Gledaoci su u emisiji videli šta on radi i kako živi, pa su mu pisali. Čućete kako je on sve to doživeo.

Gost u emisiji je prim. dr Danko Stojnić, načelnik dečje bolnice za plućne bolesti bolnice "Dragiša Mišović", koji upozorava na to da je tuberkuloza bolest koja nije nestala. Nju nije lako prepoznati. Može često da se zanemari. Ova bolest ide, nažalost, uz siromaštvo i stresni način života. Saveti dr Stojnića korisni su za rano otkrivanje ove bolesti, koja se danas uspešno leči.

Gost emisije je profesor ekonomije Vladimir Vučković, koji govori o tome koliko novi porezi i nameti mogu pomoći u prevazilaženju krize.

Gost u emisiji je alpinista Kristina Nina Arađanin, član  ekspedicije koja se penje na Mont Everest. Ova mlada devojka učestvovala je do sada u nekoliko ekspedicija, a njene motive i želje čućete u programu.

U Parizu će idućeg meseca biti izložen "bugati" iz prošlog veka koji je prešao 40.000 kilometara, a godinama je bio garažiran u Njukastlu u Engleskoj. Danas taj model postiže cenu od šest i po miliona funti.

Da li možete graditi, a pri tom ugrožavati druge? Da li je to dozvoljeno? Šta ljudi rade kada se to dogodi?

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar