Mira Adanja-Polak i Vi – 5. april 2014.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Koliko su ljudi svesni situacije u koju ulaze kada uzmu kredit? Koliko im je jasno šta kredit znači? Da li uvek razumeju sve ono što im bankar govori prilikom popunjavanja formulara, da li uvek znaju svoje obaveze kada potpisuju da će kredite plaćati na vreme? Da li razumeju ono što sledi ako kredit na plaćaju? Šta znači kredit u kešu? Gost u studiju je Veroljub Dugalić, generalni sekretar Udruženja banaka Srbije.

Sa Vilijemom Montgomerijem, nekadašnjim ambasadorom Amerike u Srbiji, razgovaram kao sa dugogodišnjim ekspertom za odnose istoka i zapada, vrsnim poznavaocem situacija hladnog rata. Govori o delikatnim odnosima među silama, a pitamo ga i kojim putem ide Srbija.

Gost u studiju je Ivana Todorović iz "Bel hospisa", koja se vratila iz Londona, gde je timu koji deset godina zbrinjava najteže pacijente od karcinoma u Srbiji – dodeljeno visoko priznanje Velike Britanije za istrajnost, posvećenje i kontituiranu borbu za sanaciju ovih najtežih kategorija bolesnika u Srbiji.

U Novom Sadu nedavno je bio skup na kom je prof. dr Darjana Jovanović, onkolog i upravnik Klinike za internističku onkologiju u Sremskoj Kamenici, organizovala Srpsko-francuski onkološki kongres gde je pozvala vodeće stručnjake iz više zemalja, kako bi saopštili poslednja saznanja u lečenju karcinoma dojke. To su prof. Josi Jarden iz Izraela, čije je otkriće onkogena promenilo tok lečenja karcinoma dojke, i prof. Moris Mimoun, jedan od najvećih plastičnih hirurga.

Vinod Barti iz Indije došao je kod svojih prijatelja u Beograd i govorio im o značaju smeha i pozitivnih misli na zdravlje.

U studiju su slike Miće Popovića, nedavno izlagane u Nacionalnoj galeriji u Beogradu. Ova jedinstvena kolekcija u vlasništvu "Atlas grupe" sačuvala je naznačajnija dela slavnog umetnika. Gost u studiju je Miroslav Rodić, direktor  Nacionalne galerije, koja je prvi put posle sedamdesetih godina okupila značajne slike Miće Popovića. Neke od njih videćete prvi put, jer do sada nisu ni izlagane. Te sporne slike pravile su problem i Mići Popoviću. Videćete i jedan deo intervjua sa Mićom Popovićem iz 1989. koji je snimljen u Londonu, nakon njegove izložbe.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar