Mira Adanja-Polak i Vi – 5. jun 2010.

Subota, 14:15, Prvi program RTS-a, uživo

Gost u studiju je dr Dragan Simeunović, profesor na Fakultetu političkih nauka i regionalni koordinator za suzbijanje nasilja pri Ujedinjenim nacijama. Govoriće o nasilju koje se pojavljuje "iz čista mira", na ulici, u našoj okolini, bez povoda, kao rezultat agresije. Dok se govori o velikim bezbedonosnim sistemima i globalnim merama, šta je sa običnim građaninom koji se oseća nesigurno i nezaštićeno.

Potpisan ugovor između Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje i privatne klinike Beogradski KBC za pacijente sa liste čekanja za operaciju na srcu.

Mirjana Anović, mlada flautistkinja, bila je gost u programu. Talentovana i sa mnogobrojnim nagradama, oduvek je želela da ima svoju flautu s kojom bi nastavila školovanje. Voja Đorđević, biznismen iz Dubaija, kupio je flautu Mirjani Anović, koja na svojoj novoj flauti svira u studiju.  Njena radost je velika kao i radost darodavca.

U prošloj emisiji je devetogodišnji pijanista Luka Jezdimirović oduševio gledalište nakon osvojene prve nagrade na takmičenju Rubinštajn u Parizu. Poželeo je da dobije klavir, a želja mu se ispunila. Klavir je odnesen u Šabac. Videćete radost onih koji daju i onih koji primaju. Malom Luki Jezdimiroviću klavir je poklonila gospođa Mirjana Milosavljević iz Beograda. Radosti nikad kraja.

Kako naše vino krči put u svet poznavalaca kulinarstva i tradicije u svetu. U Pragu se održava velika smotra posebnih vina na kojoj porodica Jelić ima zapaženo mesto. Kneževi otvaraju dveri svojih zamkova koji su im nedavno vraćeni, a sve to pomaže turizam Češke. Kraljevska vina u Pragu. Dodela priznanja najboljima. Podrum Jelić iz Valjeva dobio je pet zlatnih medalja, kao i najstarija vinarija "Stroci" iz Toskane. Domaćin ceremonije bio je princ Jirži Lobkovič, u svom zamku Melnik, na 30 kilometara od Praga.

Čućete kvartet "Terem" iz Sankt Petersburga koji će imati koncert u Sava centru 12. juna, povodom Dana Rusije.

Poznati svetski producent Mejs Njufild, iza čije karijere stoje filmovi koji su zaradili na milione dolara, bio je  u Beogradu da pogleda lokacije za snimanje svog novog filma. Mejsa Njufilda je Mira Adanja-Polak pre nekoliko godina posetila u njegovom domu u Los Anđelesu, a sada ga je ponovo srela u Beogradu.

Zašto poznati svetski arhitekti dolaze u Beograd? Šta planiraju?

U studiju su akvareli Dušana Đukarića, slikara koji slika neverovatne slike.

Bob Dilan i Erik Klepton u Beogradu.

Kako od odbačenih automobilskih guma nastaju skulpture?

Posetioci dolaze u zološki Vrt u Hirošimi samo da bi videli medveda koji je bez ičije pomoći postao savršen žongler.

Videćete umeće sviranja na balonima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar