Mira Adanja-Polak i Vi – 6. jul 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Gost emisije je general Nenad Banović, načelnik uprave granične policije MUP-a Srbije. Govori o novoj granici ka Hrvatskoj nakon ulaska Hrvatske u Evropsku uniju. Šta svaki putnik treba da zna…

Gost emisije je prof. Miljko Ristić, direktor Kliničko-bolničkog centra Srbije, koji govori o tome da bez donora ne može biti obezbeđen kontinuitet u transplantaciji organa i o tome kako obezbediti što više donora organa bez kojih nema rutinskih zahvata u ovoj oblasti.

Državna Beogradska poslovna škola upisuje veliki broj studenata. Da li oni lakše nalaze posao u svojoj struci? Gost emisije je dr Ljiljana Malešević, profesor ekonomije i finansija u ovoj školi.

Povodom Dana muzike, koji je obeležen u svetu, muzička grupa "Deca loših muzičara" održala je koncert u Parizu i imala lep uspeh.

Poznati fotograf Daril Baptista iz Indije došao je da poseti svoju sestru, koja već dugo živi u Beogradu, i rešio da  napravi izložbu svojih slika u Beogradu.

Videćete kako izgleda veliki projekat Ljuštica u Crnoj Gori koji nam pokazuje Dragan Kankaraš, gradonačelnik Tivta, i Predrag Nenezić. Investitori su bili zainteresovani za potpuno nedirnutu prirodu koju im domaćini u prvi mah nisu pokazivali.

Podsećamo vas na Dejana Prendića, umetnika-keramičara, koga više nema i koji je poznat po svojim originalnim prepoznatljivim mornarima koje smo često izlagali u studiju. Umro je u svojoj 44. godini.

Studio krase slike Vladislava Šćepanovića, koji je nedavno imenovan za direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Mira Adanja-Polak i Vi – 6. jul 2013.”

  1. Poštovana gospođo Miro, kao i uvek emisija mi se veoma dopada. Ali, nije mi jasno šta se dešava sa našim ljudima – postali su samoživi, sebični, nerado pomažu drugima. Imam dosta godina i kojekakve bolesti, ali bih volela da mogu da budem donor organa. Razumem da postoji velika tuga kod ljudi kad izgube nekoga. Ali, zar ne bi bili manje tužni kad bi pomogli organima svojih dragih da se spase makar jedan život? Sa poštovanjem

    Odgovori

Ostavite komentar