Mira Adanja-Polak i Vi – 7. decembar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Upoznaćete jedan od timova Klinike za vaskularnu hirurgiju "Dedinje": tim vaskularnih hirurga sa profesorom Đorđem Radakom na čelu, akademikom, koji je u studiju sa svojim kolegama, novoimenovanim prof. dr Dragoslavom Nenezićem i prof. dr Nenadom Ilijevskim, vaskularnim hirurzima. Svi oni rade bez radnog vremena, imaju dve hiljade operacija godišnje. Govore nam kakvi im pacijenti dolaze i čega treba da se ljudi pridržavaju da kod njih ne bi došli.

Gost u studiju je dvadesetosmogodišnji pijanista svetskog glasa Roman Rabinovič, koji ima koncert u nedelju, 8. decembra, na Kolarcu, u okviru ciklusa "Pobednici", koji nam u Beograd dovodi svetski aktuelne pobednike uglednih takmičenja u svetu.

Knjiga o diplomatskoj praksi ili vodič kroz diplomatsku praksu Ernesta Satoua izašla je još 1917. godine. Šesto izdanje ove poučne knjige prezentovano je svima koji imaju ambicija u diplomatiji. Ajvor Roberts, britanski ambasador devedesetih u našoj zemlji, urednik je novog izdanja ove knjige koja je štampana na inicijativu Mileta Zarića, Robertsovog bliskog prijatelja.

Milan Đoković bio je dugogodišnji direktor Drame Narodnog pozorišta u Beogradu. Njegov sin Dušan rado se seća oca i njegovog vremena povodom knjige "Sećanja na Milana Đokovića" u Muzeju Narodnog pozorišta.

Upoznaćete dobitnike nagrade "Kruna uspeha", koju već osimi put dodeljuje porodica Petrović dvojici studenata Beogradskog univerziteta, ove godine prvi put u saradnji sa Rektoratom Beogradskog univerziteta.

Predrag Bjelac je glumac koji je kod nas diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti. Otišao je na usavršavanje u Njujork kod Li Strsberga, sada živi u Češkoj, a sreli smo ga na festivalu u Baru, gde je TV serija češke televizije dobila nagradu. Ovaj glumac poznatiji je u svetu nego kod nas. Igrao je i u filmovima o Hariju Poteru.

U  Engleskoj se sve čini da se umetnički predmeti od nacionalnog značaja ne otuđe i ne iznesu iz zemlje. To je slučaj i sa slikom Van Dajka.

U studiju su slike najpoznatijih srpskih slikara – Nadežde Petrović, Save Šumanovića, Ivana Radovića, Jovana Bjelića, Petra Lubarde – koje ste mogli videti i u nedavno objavljenom velikom zborniku "Kolekcionar kao kustos i selektor". Te slike su nedavno bile izložene u galeriji "Progres" u Beogradu. Slike iz studija biće na novogodišnjoj aukciji 18. decembra. Gost u studiju je Bojan Muždeka, autor izložbe.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar