Mira Adanja-Polak i Vi – 7. jul 2012.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

U emisiji ćete saznati više o školovanju u Americi. Bračni par Makartni boravio je nedavno u Srbiji gde je gospođa Marina, poznavalac sistema školovanja u Americi, imala susret sa mladima u Kragujevcu. Gospodin Josef, njen suprug i nekadašnji potpredsednik Univerziteta Harvard,  govori o tim diplomama.

Gost u programu je dr Ivan Popović, hirurg iz bolnice u Valjevu, koji je, držeći ruku u stomaku povređenog Igora Milunovića, zaustavio veliko krvarenje i transportovao pacijenta u Urgentni centar u Beograd. Doktorovo brzo reagovanje i odluka spasli su život pacijentu.

Gost u studiju je Živorad Vasić, direktor hotela "Kontinental", kome predstoji velika rekonstrukcija da bi se uključio u lanac velikih svetskih hotela "Kraun Plaza".
 
Ateljei u Šumatovačkoj nekada su bili obavezna priprema onih koji su želeli da uspešno polože prijemne ispite za Likovnu akademiju. U Šumatovačku su dolazili slikari koji će kasnije napraviti zapaženu karijeru. Tu su se obučavali i umetnici koji su pomagali pri izvođenju umetničkih projekata posle rata. Kako danas izgledaju ateljei u Šumatovačkoj u Beogradu?
 
Miško Lekić je stari ugostitelj. Njegova karijera vezana je za Skadarliju. Pamti važne susrete i važne događaje, seća ih se i danas.

Diplomatija je i kada ambasadori odu na degustaciju vina, u vinariju nagrađivanog Milijana Jelića i kada im domaćin pokaže vinograde i uspenje ih na planinu Povlen.
 
U poseti smo Ljiljani Micović, koja ima dve ćerke i želi da električni klavir pokloni nekome kome će on koristiti. Klavir je stigao pre mnogo godina iz Švajcarske i na njemu niko nije svirao.

Do sada smo dobrotom ljudi koji su ovom programu poklanjali muzičke instrumente dodelili: 17 violina, 10 klavira, 10 harmonika, jedno violončelo i jedan kontrabas, 3 gitare, 2 flaute, jednu trubu i jedan klarinet. Tokom leta očekujemo još instrumenata koje ćemo podeliti od jeseni.

U studiju su fotografije Dejana Milankovića urađene tokom putovanja po Indiji, čijoj se klimi nesumnjivo približavamo. Slike Dejana Milankovića biće izložene u galeriji opštine Vračar, a otvaranje izložbe je 5. jula u 19 časova.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar