Mira Adanja-Polak i Vi – 9. novembar 2013.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

"Kruna uspeha" je naziv priznanja uz koje porodica Petrović od 2006. godine daruje sat "roleks" najboljem studentu i najboljoj studentkinji generacije za izvanredan uspeh tokom studija, a od ove godine u saradnji sa Rektoratom Beogradskog univerziteta. Gost u studiju je dr Dragan Hrnić, dobitnik ove nagrade 2008. godine, kome se ispunio profesionalni san. Sada je asistent na Medicinskom fakultetu i govori o tome šta znači motivacija u vidu priznanja mladom čoveku.
 
U Sloveniji, koja je ušla u Evropsku uniju, razgovara se dosta o promeni zakona kada su u pitanju autorska prava. U razgovoru sa istaknutim stvaraocima saznajemo šta je ono što nas čeka.

Gost u studiju je dr Jaroslava Švarc-Gajić, vanredni profesor, tehnolog, koja ima veliki broj zapaženih stručnih radova, pozivana je na brojne stručne sastanke u svetu, cenjeni je predavač u svojoj struci i autor nekoliko stručnih knjiga iz ove oblasti. Kako se pravi stručna karijera, šta su merila u svetu i kod nas?
 
U studiju su Gudači Svetog Đorđa da bi najavili koncert Jovana Kolundžije, sa kojim sviraju na Kolarčevom univerzitetu.
 
U razgovoru sa prof. dr Vladimirom Kovčinom, onkologom u KBC "Bežanijska kosa", saznajemo koliko je važan pristup i znanje kod pacijenata obolelih od raka.
 
Kata Trklja je puno putovala i verujte da je sa svakog svog puta donela po neku sitnicu. Godine su rekle svoje i sada je sve u njenoj kući, a kamera je sve to pokazala i videćete u emisiji.
 
Danica Marinković, slikar, gost je programa uoči svoje samostalne izložbe.
 
Podsećamo vas na Janoša Tota, nedavno preminulog glumca koji je ostao upamćen po brojnim ulogama kod poznavalaca glumačkog umeća.
 
TKV je ime umetnice čije slike krase fasade našeg grada. Predstavlja se samo inicijalima, a njenu izložbu iz avgusta meseca videćete na platnima u studiju ovog programa.
 

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar