Mira Adanja-Polak i Vi – 25. jun 2016.

Subota, 14:00, Prvi program RTS-a, uživo

Smrt glumca Milorada Mandića Mande bila je iznenadna, ali kažu da iznenadne smrti nisu tako česte i da čovek uvek ima znake koji upozoravaju da nešto nije u redu, ali na njih ne obraća pažnju. O tome govori prof. dr Nenad Ilijevski, vaskularni hirurg.

prof. dr Nenad Ilijevski
prof. dr Nenad Ilijevski

Novinar Nataša Mijušković je gost u studiju posle intervjua sa Kolindom Grabar Kitanović, predsednicom Hrvatske. Pitamo je kako se osećala, koliko je unapred znala za taj intervju i kako se sve dogodilo?

U studiju je Neda Knežević, direktor Muzeja istorije Jugoslavije. Od nedelje otvara sve depoe u kojima se nalaze pokloni, pisma, predmeti koje je Tito dobijao za života. Ti depoi su sada sređeni i posetioci će od ponedeljka moći da sve to vide.

Neda Knežević
Neda Knežević

Roksanda Ilinčić dolazi u Beograd, gde će u Belom dvoru biti održana modna reviju iz njene najnovije kolekcije. Ovu dobrotvornu reviju organizovali su princeza Katarina Karađorđević, Studio Klik i Skupština grada.

Roksanda Ilinčić
Roksanda Ilinčić

Emili Doemer, unuka Karla Maldena, došla je prvi put u Evropu. Ona u Beogradu lične stvari svog dede Karla Maldena poklanja Jugoslovenskoj kinoteci, koja osniva legat ovog velikog glumca koji nikada nije zaboravio Srbiju – zemlju svojih predaka.

Karl Malden
Karl Malden

Ružica Vranjković, novinar, pratila je svojim reportažama Železaru Smederevo punih 26 godina, tokom posete predsednika Kine i uspešno završenog ugovora sa Kinom. Ima i ličnu satisfakciju da je posao novinara vredan truda.

Prof. dr Đuro Đurović, direktor Beogradske poslovne škole, slavi 60 godina postojanja ove visoke škole strukovnih studija koja je prva uvela, pre mnogo godina, dualno obrazovanje. Sada oni šalju svoje đake u Nemačku, Rusiju, a uskoro i u Kinu.

Gost u studiju je David Laufer, Švajcarac, istoričar, pisac i publicista, koji duže vreme živi i radi u Beogradu. Veliki je poznavalac umetnosti, bavi se prepoznavanjem mladih talenata i ukazuje na veliki umetnički potencijal Srbije.

David Laufer
David Laufer

U studiju su fotografije Dine Jensen iz knjige „Skrivena lepota“ i platno slikara Dragana Bibina.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar