Kako nas prisluškuju – 8. septembar 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 17.19

Časlav Maksić je master nauka, i to onih koje svojim znanjem dopiru do najtananijih skrivenih veština koje su danas na ceni. Radeći kao rukovodilac grupe za informacionu bezbednost i interoperabilnost organa državne uprave, Časlav Maksić je i sudski vestak za informatičku forenziku.

Uložila sam mnogo truda da bih zadobila njegovo poverenje, kao i da razgovor pred kamerama oslobodim svih malih tajni koje izgovara, kako nikome ne bismo dali mogućnost da uđe u sve detalje razotkrivanja onih koji neovlašćeno prisluškuju u ime bilo koga.

Obuka Časlava Maksića je posebna jer za ono što radi polaže račune samo svojoj savesti i sudu, ako ga taj sud konsultuje kao veštaka i ako ga razume.

Njegovi problemi nisu u znanju i veštinama posla kojim se bavi nego u neprepoznavanju i nesvesnosti onih koji hoće da koriste njegove podatke, a nisu savladali znanja i maksimalno poverenje u stručnost veštaka.

Časlav Maksić odgovara isključivo svojoj savesti, a sve što vidi i čuje – proveri odmah, a nakon rešenja i predaje dobijenog zadatka sve zaboravi.

Sektor kojim se bavi napreduje iz dana u dan i zato vreme provodi sa svojim učiteljem sa kojim vozi bicikl i razmenjuje sve zavrzlame i nepoznanice svog neobičnog posla.

Emisija je snimljena na lokaciji koju je Časlav Maksić sam izabrao, jer tamo gde radi, TV kamera kao i novinari – nemaju pristup.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “Kako nas prisluškuju – 8. septembar 2019.”

  1. – inzvaredni intervju…nezaobilazno poucan i pozeljan za celu svetsku populaciju…mi smo zrtva unapredjivanja elektonickih uredjaja…naslucivao sam ja to od pocetka…znao sam da nam polako ulaze i u kuce…caki u sobe….hvala vam gosp. miro… naravno gosp.caslavu…vrlo plasticno i direktno je sve izlozio…ako kupimo mobilni…odrekli smo se svoje privatnosti…

    Odgovori

Ostavite komentar