Karl Malden se vratio kući – 16. septembar 2018.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15:50

U ateljeu Zdravka Joksimovića, vajara u Beogradu koji iza sebe ima četrdesetak samostalnih izložbi, srecemo razne forme, od poprsja poznatih ličnosti do stilizovanih ljudskih oblika. U to društvo neverovatnih skulptura došetao se, vireći iz tramvaja u seriji sa ulica San Franciska, niko drugi nego Karl Malden, zapravo Mladen Sekulović.

Poznati holivudski glumac poreklom iz Srbije koji je našu zemlju proslavio u Holivudu kao glumac i kao član Američke filmske akademije – vratio se kući.

Poznat je po svojoj otvorenosti i spontanosti. Gledajući ga sada u skulpturi sa pogledom u daljinu – kao da je živ. Setila sam se susreta i razgovora u Los Anđelesu, kada je sa svojim prijateljiem iz najranijih dana Dan Tanom govorio o svom zivotu i Srbiji.

Skulptura je još u glini i treba tek da oživi u metalu kada bude uskoro postavljena na jedan od prozora Jugosovenske kinoteke u Beogradu. Biće postavljena tako da će Mladen Sekulović, kako se zvao pre holivudske slave, izlaziti u prostor ulice i tako biti u bliskom kontaktu sa prolaznicima. Pripadao je svima, i ta njegova otvorenost i neposrednost sugerisana je upravo skulpturom koju smo videli i snimili.

Dan Tana, koji je Karla Maldena poznavao preko 50 godina, kaže da su lik i duh pogođeni do perfekcije i deluje kao da je Karl Malden – tu među nama.

Karl Malden vratio se u Beograd da bude među svojima.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar