„Ko je otac“ – 1. oktobar 2017.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 15.30

Kada su dve žene u poznim godinama Slavica Stojiljković i Atifa Nokić koje imaju po 60 godina postale majke – bila je to senzacija kod nas.

Prof. dr Nebojša Radunović, načelnik Odeljenja za humanu reprodukciju na GAK-u, našao se u nezavidnom položaju.

Žene su oplođene, kasnije dopremljene na kliniku da se porode. Kada su porođene, vest je bila senzacionalna, ali šta se događalo u međuvremenu?

Koliko je ova situacija pokrenula dilema i pitanja o tome, koliko treba da sledimo svet i koji sve izazovi postoje u toj naknadnoj želji da se rodi?

Kada su se kod žena i mladih uopšte promenili prioriteti?

Videćete kako se snalazi Slavica Stojiljković sa bebom u dobu kada je mogla imati unuke.

Šta je ono što muči prof. dr Nebojšu Radunovića, koji je porodio Slavicu Stojiljković i u čemu je kao lekar video izazov.

Koje tajne postoje u vantelesnoj oplodnji?

Šta o tome znamo?

Ima li nepoznanica i kataloga u kojima birate očeve?

Pogledajte u prvoj emisiji nove sezone „Ekskluzivno – Mira Adanja Polak“.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

1 komentar na “„Ko je otac“ – 1. oktobar 2017.”

  1. Postovana gospodjo, Procitao sam lavinu komentara na vasu emisiju Ko je otac. Javljam se sa drugacijim stavom naime u Srbiji je donet zakon o VTO i donaciji polnih celija na podzakonskim aktima i pravilnicima se jos uvek radi. Itekako je bitna stroga kontrola doniranih polnih celija u tome nam mogu pomoci iskustva iz npr. Ceske. Anonimnost donatora/donatorke je takodje znacajna. Ne mislim da je VTO pomodarstvo koliko ja znam sex je jos uvek u modi. Ko je otac pitajte nekog ko je odrastao u hraniteljskoj porodici reci ce da su mu roditelji ljudi koji su ga odgajili. S postovanjem.

    Odgovori

Ostavite komentar