Titovi Brioni – 29. septembar 2019.

„Mira Adanja Polak – ekskluzivno“, nedelja, RTS 2, 16:12

Brioni su dugo bili nepoznanica, pa i danas. Obavijeni su nekim velom nedostupnosti i malih tajni…

Znamo ko je odlazio i ko je mogao da letuje tamo u Titovo vreme.

Mira Adanja-Polak na Brionima

Otvaranje Briona bilo je postupno i do dana današnjeg ne možete videti baš sve, niti ulaziti u neke delove u kojima se nalaze rezidencije onih kojih više nema.

Vile Edvarda Kardelja i Aleksandra Rankovića i danas su ekskluzivni objekti sa patinom i stilom šezdesetih godina i udaljeni od očiju javnosti. Mnoge od ovih vila nalaze se u ponudi za letovanja onih koji mogu da plate.

Josip Broz Tito na Brionima

Imala sam priliku da sretnem Vojmira Vukšanovića, arhitektu koji je među poslednjima napustio Brione. Još kao dečak koji je na Brionima išao u školu, pamti vremena o kojima sve manje znamo.

Vesna Kljunić Danko provela me je kroz Nacionalni park i Muzej u kom se nalaze svedočanstva o tome ko je sve dolazio na Brione i dok nisu bili samo Titovi.

Brioni

Mnogo toga se promenilo od tog vremena, ali je ostala fama da na Brione ne možete otići tek tako… A danas tu dolaze oni koji znaju da cene prirodne lepote, čisto more i vole mir.

Mira Adanja-Polak na Brionima

Boravak na ovom ostrvu daje utisak da ste van vremena i van događanja, i ta izolacija sa svim odlikama nekog prošlog vremena jeste nešto posebno.

Lakše ćete pratiti šta radim i emisije koje želite da pogledate ako preuzmete aplikaciju za Android i iPhone.

Ostavite komentar